[#1] Slovo
4
[#2] Re: Slovo

@Bohun, post #1

U mnie działa, aczkolwiek małe okienko plus brak gadżetu zmiany obszaru okna, no... co tu dużo mówić nie zachęca do pracy. Ta opcja powinna być moim zdaniem priorytetem.
[#3] Re: Slovo

@MUFA-amigaone-pl, post #2

Dziękuję za tą uwagę. Inne spojrzenie na program jest cenne samo w sobie a tu faktycznie wyłapałeś mój błąd związany z tym, że na jednym z systemów mam do dyspozycji ekran 1024x600, co zmusiło mnie do tymczasowego ograniczenia rozmiaru okna. Powiększę okno i dodam gadżet.
1
[#4] Re: Slovo

@MUFA-amigaone-pl, post #2

Dodałem resize oraz import i eksport do RTF. Import jest jeszcze niedoskonały ale z dokumentami bez obrazków powinien sobie radzić. Link ten sam.
1
[#5] Re: Slovo

@Bohun, post #4

Ok. Obadam pewnie w weekend.
[#6] Re: Slovo

@MUFA-amigaone-pl, post #5

@Bohun

Nie wiem czy śledzisz, ale Slovo pojawiło się znowu na OS4Depot oraz pojawiły się tam komentarze o błędach.
1
[#7] Re: Slovo

@MUFA-amigaone-pl, post #5

Obadam pewnie w weekend.

Wrzuciłem nową wersję. Doszły listy: punktowa i liczbowa oraz linijka (na razie nieaktywna) i scrollbar.
Ciekawa sprawa, bo ten scrollbar na AmigaOS okazał się zbędny i będę go musiał dla OS4 wyłączyć. Nie wiedziałem, że natywne GUI w OS4 "samo wie", że program który "otacza" ma mieć scrollbary i włącza je, gdy są potrzebne :)
1
[#8] Re: Slovo

@Bohun, post #7

Następna wersja będzie umożliwiała dodanie do dokumentu obrazów. Jeszcze trochę pracy ale już się wyświetlają:
2
[#9] Re: Slovo

@Bohun, post #8

Fajny program, fajnie idzie to do przozdu, kibicuję dalszemu rozwojowi!!! Natomiast, gdzieś tam odzywa się we mnie nutka betatestera, więc się trochę poczepiam. Gdy wybiorę z menu "eksport PDF", tudzież po prostu ikonę PDF z GUI to po prosstu coś dzeje się z automatu w tle bez mojej kontroli, a konkretnie zostaje utworzony w RAMDysku dokument Slovoexport.pdf. Ja jednak jestem przyzwyczajiny do wywołania jakiegoś reqestera typu "zapisz jako". gdzie sam określam nazwę i ścieżkę do pliku. Druga rzecz to format RTF, ja wiem że w epoce mówiło się że skoro nie mamy programu z eksportem do DOC, to nic się nie dzieje po przecież jest uniwersalny format RTF umożliwjający wymianę danych... No cóz jego uniwersalność była wątpliwa już wówczas i w praktyce dookumenty tworzone np. pod AmigaWirtter, dobrze i bez błędów były odczytywane tylko w Amiga Writter. Do dziś nie zachowały mi się żadne dokumenty RTF stworzone na PC (bo o po co miałbym tworzyć dokumenty na pececie w tym własnie formacie), a jedyne tego typu pliki, które mam to są właśnie rzeczy utworzone na Amiga Writter 20 czy 25 lat temu. One niestety sie pod Slovo nie wyświetlają, sypie jakimiś komunikatami błędów związanych z UTF-8
1
[#10] Re: Slovo

@MUFA-amigaone-pl, post #9

Wrzuciłem na serwer wersję 0.7.9
z nowości opcja układu dwukolumnowego i duże przyśpieszenie działania programu
[#11] Re: Slovo

@Bohun, post #10

Przetestowałem na szybko i wydaje się że problem, który zgłaszałem u mnie na forum już niie występujeOK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem