[#31] Re: AmiGG i MUI

@R-Tea, post #30

(Podpinam sie pod ostatni komentarz, ale chcialbym ogolnie podsumowac caly teamt)...
Panowie i po co te nic nie wnoszace kmomentarze (oprocz spraaw technicznych zwiazanych zsama konfiguracja MUI). Przeciez AmiGG jest caly czas w wersji beta. Jest coraz lepszy, a ( z calym szacunkiem dla autora) Gadami zostaje w tyle.
[#32] Re: AmiGG i MUI

@MiniQ, post #9

Chociaż AmiGG wydaje mi się lepsze od Gadami, to jestem zmuszony używać Gadami, ponieważ AmiGG wiesza mi system.

[#33] Re: AmiGG i MUI

@spiryt, post #32

A moze by tak debuglog?
[#34] Re: AmiGG i MUI

@spiryt, post #32

ALbo chociaż dokładny opis zdarzenia, typu jak, kiedy, z czym, o którą wersję programu chodzi, jakie wersje bibliotek mui, jakis log ze snoopdosa, cokolwiek?
W innej sytuacji w ogole nie ma o czym mówić...
Jak autor ma poprawiać błędy, skoro nic o nich nie wie?
[#35] Re: AmiGG i MUI

@Andrzej Drozd, post #31

z całym szacunkiem dla MiniQ, gadami jest jakieś takie bardziej poręczne, zgrabniejsze i bardziej wygodne w użytkowaniu niż AmiGG (przynajmniej dla mnie). mówię to jako ZWYKŁY user, bez zagłębiania się w szczegóły techniczne.
[#36] Re: AmiGG i MUI

@MiniQ, post #34

Wersja programu 0.39.1 Po zwiększeniu stosu zadziałał, ale przy wyjściu znowu zawiesił komputer. Z powodu wieszania systemu nie jestem w stanie wykonać logu z SnoopDosa.

[#37] Re: AmiGG i MUI

@spiryt, post #36

niech no sobie przypomnę kiedy ta wersja była.. Pół roku temu?
[#38] Re: AmiGG i MUI

@MiniQ, post #37

Najnowsza 0.39.36.1 z przed paru dni jest ok :)
[#39] Re: AmiGG i MUI

@Andrzej Drozd, post #38

No dobrze, ale gdzie ją mogę pobrać. Do tej pory sprawdzałem na www.amigg.prv.pl ale tam jej nie ma. :S

[#40] Re: AmiGG i MUI

@spiryt, post #39

Zgłoś się do MiniQ na betatestera (a to zobowiązuje do podsyłania szczegółowych raportów o błędach) a będziesz ją miał ;)

[#41] Re: AmiGG i MUI

@spiryt, post #39

Zwracam honor i przepraszam za wprowadzenie w błąd. Najnowsza wersja AmiGG jest jednak pod adresem http://www.amigg.prv.pl Właśnie ją pobrałem i wstępne uruchomienie nie zawiesiło kompa. Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie OK. :D

[#42] Re: AmiGG i MUI

@R-Tea, post #1

witam ponownie! ciąg dalszy zmagań z z prefsami MUI dla AmiGG. jakis czas temu zassałem najnowszą wersję AmiGG 0.39.36.1 i odpaliłem ją teraz. no i zdziwienie. AmiGG albo nie czai swoich prefsów MUIowych z wersji 0.39.24 albo MiniQ uzył innych klas do niektórych gadżetów. w oknie gadki wszystko jest ok, tu ustawienia się wczytały, ale w głównym oknie pola z opisem usera i opisem rozmówcy straciły swoje ustawienia z poprzedniej wersji, tak samo z listą kontaktów. z polami opisu sobie poradziłem Specjalne/Pole tekstowe/Tło, w poprzedniej wersji ustawiało się to przez TextEditor/Design/Background (dzięki, Norbert), ale z listą kontaktów to nie wiem jak to jest, wcześnie było to w NListviews/Colors/Backs, a teraz gdzie tego szukać?
[#43] Re: AmiGG i MUI

@R-Tea, post #42

Lista kontaktów -> Listviews-Design-Background
Opis -> Strings-Background
[#44] Re: AmiGG i MUI

@R-Tea, post #42

Na serwerze jest juz wersja 0.39.38 zassij ja, naprawde warto :)

[#45] Re: AmiGG i MUI

@Norbert, post #43

aby użyć tej funkcji trzeba zarejestrować mui, albo za każdym razem włączać tryb testowania. to trochę uciążliwe, nie można było zostawić to tak jak było

[#46] Re: AmiGG i MUI

@QkiZ, post #45

Byli ludzie którzy chcieli, by było to tak, jak jest teraz...

[#47] Re: AmiGG i MUI

@R-Tea, post #1

a czy wie ktoś czy da się zmienić kolor czcionki w MUI tak aby można była podkładać ciemne patterny a text zrobić jaśniejszy

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem