[#1] Contact List AmiGG
Chciałbym skasować jednego gościa z Listy kontaktowej ale niema takiej opcji ( bynajmniej ja jej nie widze ), kiedy będzie ?

[#2] Re: Contact List AmiGG

@Piotr Myszkowski, post #1

Jest... W menu kontekstowym (klikasz na gościu na liście kontaktów i potem pod prawym klawiszem myszy masz menu kontektowe). Niestety większość opcji AmiGG jest ukryte w ten sposób. Jeszcze raz publicznie napiszę: apeluję o umieszczenie wszystkich opcji w normalnym "amigowym" menu na górnej belce!!!! (tam intuicyjnie szuka się różnych opcji)

[#3] Re: Contact List AmiGG

@Marek Szyprowski, post #2

Skoro jesteśmy już przy apelach to ja także się dołącze; Chcemy jabbera ok, racja

[#4] Re: Contact List AmiGG

@alpine, post #3

Apeluję o apelację!

[#5] Re: Contact List AmiGG

@Prince, post #4

alpine, Prince nie róbcie sztucznego tłoku, bo mam wrażenie że nie pierwszy raz nabijacie sobie licnik postów na forum jak i w komentarzach, a niczego to nie wnosi do dyskusji, śmieszne też nie jest.

[#6] Re: Contact List AmiGG

@grxmrx, post #5

bo mam wrażenie że nie pierwszy raz nabijacie sobie licnik postów na forum jak i w komentarzach

To odniosłeś złe wrażenie.

a niczego to nie wnosi do dyskusji

Skoro jest wątek o AmiGG to przypomniałem tylko o tym że jabber byłby miłym dodatkiem do tego komunikatora.

śmieszne też nie jest

Bo takie nie miało być

[#7] Re: Contact List AmiGG

@alpine, post #6

śmieszne też nie jest

Bo takie nie miało być

ale jest śmieszne bo w czsach gdy liczy się tylko Skype domagacie się jakiejś prehistorii
[#8] Re: Contact List AmiGG

@TomK, post #7

ale jest śmieszne bo w czsach gdy liczy się tylko Skype...

No to wyczaruj licencje open source dla skype to może ktoś pomyśli nad tym ;)

...domagacie się jakiejś prehistorii

Akurat jabber to jest bardzo przyszłościowy standard komunikacji

Ostatnia modyfikacja: 14.06.06 08:12
[#9] Re: Contact List AmiGG

@alpine, post #8

"Twój kot używałby jabbera".

[#10] Re: Contact List AmiGG

@TomK, post #7

Liczy się tylko Skype? Możesz to potwierdzić jakimiś danymi statystycznymi? Z tego co widzę to GG nadal rulezuje.

[#11] Re: Contact List AmiGG

@MinisterQ, post #9

Obchodzisz jubileusz 750 postów z tej okazji mogłbyś napisać: "jasne alpine będzie jabber..." ;)

A tak poważnie przeca od tlena do jabbera to już w miare mało roboty... oczywiscie trzeba tylko wykonać grupy

[#12] Re: Contact List AmiGG

@alpine, post #11

Obchodzisz jubileusz 750 postów z tej okazji mogłbyś napisać: "jasne alpine będzie jabber..."

Mógłbym.
Ale za to że uzywasz wizerunku ś.p. J.T.Kirka w taki sposób, to tak nie napiszę. :P

[#13] Re: Contact List AmiGG

@Marek Szyprowski, post #2

Oooo teraz widze i już wiem !!! Dobra, dzieki Marek !!OK

[#14] Re: Contact List AmiGG

@alpine, post #8

Akurat jabber to jest bardzo przyszłościowy standard komunikacji
Jak będzie miał do wyboru stukanie w klawiaturę czy mówienie to co wybierze przeciętny Kowalski ?
[#15] Re: Contact List AmiGG

@Prince, post #10

Idź pracować do Tepsy w Tepsie też myśleli że wygrają z komórkami. Być może GG ma więcej ale zapewniam Cię że do czasu. Chociażby przez to że GG jest polskie a Skype międzynarodowy. To raz a dwa to jak już to liczy się przyrost ilości użytkowników. Pamiętaj że mówimy o przyszłości.
[#16] Re: Contact List AmiGG

@TomK, post #15

Dlatego skype bedzie sie rozwijal prezniej a do tego dochodza profity z uzytkowania wiec prosty wybor,smutne ze nie ma kodow skype :((

[#17] Re: Contact List AmiGG

@TomK, post #15

"Przyszłość w ruchu jest, ciężko dostrzec" ;)

[#18] Re: Contact List AmiGG

@TomK, post #15

Acha, to skoro GG reszta świata nie używa GG to ty też nie będziesz go używał? Nie musimy mówić o przyszłości. Jak chcesz porównywać Skype do GG w skali światowej to na pewno masz rację. Ale co mnie to obchodzi? Jeżeli ze wszystkimi swoimi znajomymi kontaktuję sie za pomocą protokołu GG to mnie guzik obchodzi jak się komunikuja francuzi czy inni niemcy.

dobra, dość trollowania, bo mnie jeszcze usuną z tego portalu)

[#19] Re: Contact List AmiGG

@TomK, post #14

Żebyś się nie zdziwił bo np. widze bo swoich znajomych że pomimo poinstalowanych skype i zdobyciu wszystkich potrzebnych gadżetów (;)) komunikuja się przez GG i inne protokoły.

[#20] Skype

@alpine, post #19

Do czasu, widzisz ich bo jeszcze nie wszyczy przeszli na skype, innych protokołów używają być może z litości dla tych, którzy jeszcze nie przeszli na skype ;)

[#21] Re: Skype

@grxmrx, post #20

Wątpie, w koncu nie można zakładać że każdy woli 'pogadanki' od rozmowy tekstowej, a przykładów daleko nie trzeba szukać np. sms`y

[#22] Re: Skype

@alpine, post #21

sms-y sa tanie stad taka popularnosc ok 85% osob wybierze rozmowy :)

[#23] Re: Skype

@AmiChris, post #22

Że są tanie to tak ale trzeba zauważyć że duża ilość osób preferuje kontakt przez wiadomości tekstowe.

[#24] Re: Skype

@grxmrx, post #20

BTW tematu Skype, co prawda jeszcze nie ma na Amigę i nie wiadomo kiedy będzie, a raczej czy będzie ;), ale jest już ikonka w razie czego:

http://amigaworld.net/modules/myalbum/photo.php?lid=406

OK

[#25] Re: Skype

@alpine, post #23

ale tylko i wylacznie bo jest taniej:),
jak by rozmowy byly tak tanie jak esy to nikt by nie pisal bo lepiej zadzwoinic.
Ja preferuje esy z tego wlasnie wzgledu,fony mialem zawsze z klawiaturka: nokia 5510,6800 teraz siemens sk65,dlatego nie mam problemu z szybkim pisaniem:)).

[#26] Re: Skype

@AmiChris, post #25

siemens sk65

Dobry wybór OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem