[#1] Connecting to..
Jakos nie moge sie ostatnio polaczyc. Trwa to strasznie dlugo. Amigg informuje mnie "Connecting to 217.17.41.88:8074" i tak jest przez np. 20-30min. Jesli juz sie polaczy to jest ok i mozna gadac. Nie wiem co jest, moze mnie ktos uswadomi - pamietam, ze bylo normalnie....

[#2] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #1

Czyżby "wspaniałe" serwery GG? ;)
Też tak ostatnio mam na najnowszym tlenie.

---=== WYEDYTOWANO ===---
No ale bez przesady, nie by znowu 20min, może zmień/dopisz parę innych serwerów?

Ostatnia modyfikacja: 27.03.08 20:44
[#3] Re: Connecting to..

@5h00n4y, post #2

Ja też tak mam. Ale jakie jeszcze serwery mam dopisać? Daj przykład
[#4] Re: Connecting to..

@Arbuz, post #3

Zapomniałem adresu, bo dość dawno temu to było jak spisałem z pewnej stronki wszystkie adresy serwerów które tam były...
Jak to szło? Kadu coś-tam zdaje się... :/

[#5] Re: Connecting to..

@Arbuz, post #3

Screenshot z tlena

Ostatnia modyfikacja: 27.03.08 20:57
[#6] Re: Connecting to..

@5h00n4y, post #4

Te serwery to sobie mozna dopisywac. Sa, pa kliknieciu w 'GG prefs/network/Show lived servers'. Mozna je wtedy ogladac np. w IBrowsie albo innym Sputniku - tylko niewiele z tego wynika. Dobrze, ze nie jestem sam w tej sprawie, bo myslalem, ze to tylko moj lokalny problem.

[#7] Re: Connecting to..

@5h00n4y, post #4

[#8] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #6

Teraz sobie podgladnalem i ... dzialaja 3: 217.17.41.93, rejestracji i reklam. Troche to malo..

[#9] Re: Connecting to..

@Arbuz, post #3

Ta opcja jest w AmiGG, w górnym menu Wtyczki/show live serwers. Tylko trzeba to otwierać nie w IBrowse, żeby kolorki widzieć. Te na zielono działają. A to adres tej stronki z serwerami http://kadu.net/monitor/

Ja mam w tej chwili tylko jeden serwer wpisany 217.17.41.88:8074 i łączy się zawsze i bez problemu. Inna sprawa, że po dopisaniu jakiegoś serwera (przez copy, paste) i zapisaniu konfiguracji, nie jest to zapamiętywane.
A tak w ogóle to polecam czytać listę amigg-pl na yahoogroups.com Ostatnio był tam ten problem poruszany.

[#10] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #8

W preferencjach nie mam tego ....93, wiec usilowalem go zapisac ale bezskutecznie. I mam jescze pytenie co oznacza ta "koncowka" po dwukropku adresu :8074.
O wlasnie sie polaczylem...po 18min

[#11] Re: Connecting to..

@lubmil, post #9

W IBrowszie sa "sloneczka" czerwone i zolte - te zolte dzialaja.

[#12] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #1

z ciekawosci odpalilem i fatycznie ciezko sie laczy, a dopisalem ten sam adres ktory mam w starym Gadami 47c i w nim nie ma problemu.

[#13] Re: Connecting to..

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #12

A jak go dopisales? Bo mnie jakos nie wychodzi..

[#14] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #13

w ikonce AmiGG

SERWER=x PORT=x

wpierw musisz wylaczyc te ktore sa w ustawieniach
i jeszcze sprawdzic czy faktycznie sa wylaczone.

[#15] Re: Connecting to..

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #14

No to jest dobre. B.dziekuje. Tak to jest jak czlowiek nie czyta dokladnie guide'ow

[#16] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #15

A co z ta koncowka adresu??

[#17] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #16

to jest wlasnie ten port.

[#18] Re: Connecting to..

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #17

Ok. Zaraz poprobuje.

[#19] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #1

Kiedys juz chyba byly jakies problemy. Wtedy w zwiazku z informacja tutaj lub na liscie AmiGG, przestawilem w Newtwork tak, aby AmiGG uzywal Proxy.

Ostatnio laczy mi sie ze 30 sek, ale w koncu znajduje to czego potrzebuje i dziala bez problemu.

PS. Sprawdzcie tez ktora wersje uzywacie. Najnowsza, dostepna, to 0.44.11.

Ostatnia modyfikacja: 27.03.08 22:03
[#20] Re: Connecting to..

@Andrzej Drozd, post #19

dopiero dzis specjalnie pobralem ta najnowsza.
Gadami na tym samym adresie laczy sie odrazu.

[#21] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #10

Ta liczba po dwukropku to port na którym dane połączenie jest otwierane. Jak widzisz w przypadku serwerów GG jest to zawsze taki sam port

[#22] Re: Connecting to..

@lubmil, post #9

@ lubmil
Ta opcja jest w AmiGG, w górnym menu Wtyczki/show live serwers. Tylko trzeba to otwierać nie w IBrowse, żeby kolorki widzieć. Te na zielono działają. A to adres tej stronki z serwerami http://kadu.net/monitor/

Przy każdym z tych serwerów, łącznie z tym twoim z końcówką 88, pisze teraz "Connection timed out". Czyli żaden z nich nie działa w tej chwili?

Jakiego serwera uzyć? Bo mi AmiGG już w ogóle się nie łączy.
[#23] Re: Connecting to..

@R-Tea, post #22

217.17.41.93:8074
[#24] Re: Connecting to..

@ede, post #23

dzięki :) działa. Wygląda na to, że w tym polu gdzie wpisuje się adresy serwerów mogą być najwyżej 4 linijki, bo jak jest więcej to AmiGG nie zapisuje wtedy tego pola w konfigu.
[#25] Re: Connecting to..

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #20

najnowsza wersja 44.12 nie ma juz tego problemu laczy sie odrazu :)

[#26] Re: Connecting to..

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #25

Rzeczywiscie jest i dziala. Potestuje troche.
Mam pytanie - czy komus udalo sie uruchomic polaczenie glosowe??

[#27] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #26

A jak (i czy) sie odbiera i wysyla np. pliki, zdjecia?

[#28] Re: Connecting to..

@Zbysiuk, post #27

Chcialbym podziekowac AUTOROWI programu za naprawde szybka reakcje na utyskiwania uzytkownikow. To naprawde mila sprawa orzymac wersje poprawiona niemal z godziny na godzine po zgloszeniu bledu. Wielkie dzieki OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem