[#1] status update
Mam krótką informację dla tych którzy na nią czekali jakiś czas. Po czasowej absencji na forum wywołanej względami zdrowotnymi wracam do pracy.

-Nie jest planowany update AmiGG - ten kod jest stary, źle napisany od podstaw, i nie będę go już rozgrzebywać.
-BrainWasher - zatrzymał się w rozwoju jakieś 8 miesięcy temu. Spowodowane jest to tym co pisałem na wstępie - problemy ze zdrowiem + szpital ogólnie rzecz biorąc niekorzystnie wpływają na rozwój software.
-Być może w ramach wprawki powstanie tzw. "szybki" port libgadu wspomagany jakimś normalnym GUI (takie coś w rodzaju GG lite) w ramach zapełnienia dziury po AmiGG, które z dnia na dzień radzi sobie coraz gorzej, a do releasu BW wypadało by coś dać, chociażby w ramach rekompensaty.

To tyle, jeśli ktoś ma jakieś pytania niech pyta, postaram się odpowiedzieć.

[#2] Re: status update

@MinisterQ, post #1

Cieszymy się cholernie, że wracasz cały i mam nadzieję zdrowy. Już nie wiem czego bardziej nam brakowało - nowych wersji AmiGG (czy czegoś w zamian) czy komentarzy MiniQ. Chyba jednego i drugiego. :) To cholerne GG niestety tak się rozpanoszyło w naszym środowisku, że nie da się bez tego protokołu żyć. Dlatego wielką radochę sprawisz wszystkim wypuszczając jakąś aktualizację AmiGG albo jakąś pierwszą wersję jego następcy. :) Trzymam kciuki i czekam. :)

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2010 11:56:51
[#3] Re: status update

@MinisterQ, post #1

witamy spowrotem :)

na ile miesięcy przewidujesz jeszcze prace nad BrainWasherem ?

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2010 12:01:17
[#4] Re: status update

@rzookol, post #3

Ciężko to określić, ale do pierwszej bety minimum... jakieś 4 miesiące. Tak by to się w ogóle nadawało do pracy i zawierało w sobie coś więcej niż tylko GG.

[#5] Re: status update

@MinisterQ, post #1

Ja tylko pragne publicznie ucieszyc mordę że znowu jestes :)
[#6] Re: status update

@MinisterQ, post #1

Pies drapał AmiGG, ważne że już z Tobą lepiej!

[#7] Re: status update

@MinisterQ, post #1

Miło znowu czytać Twój post. Dużo zdrowia!

[#8] Re: status update

@MinisterQ, post #4

No to może warto odpuścić sobie to GG na 4 miechy i zamiast tracić czas na szybkie wprawki zająć się tylko Brainem ?

[#9] Re: status update

@MaaG^dA, post #8

Podobno najwazniejsza jest rozgzewka ;)

MiniQ super, ze jestes z nami. Zdrówka zycze :P
[#10] Re: status update

@MinisterQ, post #1

Witamy! Dobrze, że już lepiej i stajesz na nogi... OK

A może lepiej skontaktować się z autorem Gadami i poprawić Gadami z obsługą nowych numerów a siły skierować na BrainWash ?
Po co marnować czas na AmiGG skoro piszesz, że kod jest stary itp itd ?

[#11] Re: status update

@MaveRick, post #10

Z autorem Gadami kontaktowałem się jeszcze za czasów gdy AmiGG zaczynało Gadami doganiać, a to było kilka(naście?) dobrych lat temu. Już wtedy Meecash nie był zbyt skory do oddawania źródeł komuś innemu. A od tego czasu Gadami nie zmieniło się w aż takim stopniu, by można było mówić o jakiejś rewolucji.
Meecash twierdził zresztą że kod Gadami do najlepszych nie należy, i że to jest jeden z powodów dla których kodu nie chce nikomu oddawać.
Czyli w tym przypadku sytuacja jest całkiem podobna jak w przypadku AmiGG. To stare trupy, które ciężko reanimować. Jeśli ktoś się uprze, to oczywiście można, tylko praktycznego sensu w tym zbyt wiele nie ma.

Libgadu ma przewagę o tyle, że można skupić się na dodawaniu funkcjonalności "otoczki" protokołu, a rozwojem samego protokołu nie trzeba się w ogóle przejmować.
Tyle że jak zwykle w przypadku każdego oprogramowania potrzebny jest czas, zanim cokolwiek zacznie "żyć".

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2010 15:12:45
[#12] Re: status update

@MinisterQ, post #11

Nie miałem na myśli, żeby Meecash oddał tobie kod (stworzenie czegoś pochłania czas i prace wiec mało kto by chciał oddać od tak sobie kod, ok)
pomysł Może byś dał Meecashowi kod AmiGG i on by może "podrasował" AmiGG a Ty byś zają się BrainWashem Skoro sądzisz, że AmiGG trup ;
)
Może nie najlepszy pomysł ale po co marnować czas na coś co ma "umrzeć".
Lepiej poświęcić czas na nowe dzieło

[#13] Re: status update

@MaveRick, post #12

A to już by trzeba było spytać Meecasha, ale wątpię osobiście by chciało mu się grzebać w cudzym kodzie który do najmniejszych i najmniej zakręconych nie należy.
Ogólnie to też moim zdaniem nie jest najlepszy pomysł. :)

[#14] Re: status update

@MinisterQ, post #13

OK. Spróbuję skontaktować się ponownie z Meecash i zapytać się o poprawę Gadami o nowe numery. Ostatnio jak pisałem do niego to udostępnił lekko poprawioną wersję Gadami. Zapytam się czy i kiedy poprawi jeszcze te nowe nr GG. Jeśli poprawi to wystarczy do czasu pojawienia się BrainWash.

[#15] Re: status update

@MinisterQ, post #1

O! der iz der:) Czesc MiniQ:) - zdrowie, phi - przyznaj zajety byles polowaniem na foczki z eskimoskami, byczyles sie znaczy, uciekałeś od zrobienia z AB2TKG Crisis killera:).

[#16] Re: status update

@fazior, post #15

Jak zwykle Twoja żelazna logika jest nie do podważenia.

[#17] Re: status update

@MinisterQ, post #16

Ba, zelazna - tytanowa rzeklbym nawet, przejrzalem Cie i teraz Ci lyso:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem