[#31] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@MuppetShow, post #29

[#32] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@MuppetShow, post #29

Możesz mi powiedzieć skąd się urwałeś? Nigdy bym nie przypuszczał, że są jeszcze w Polsce ami-ludzie, którzy nie kojarzą Kiero. :) Nawet jeżeli jesteś niedzielnym Amigowcem to jednak powinieneś coś tam kojarzyć. A może pochodzisz z jakiegoś innego, równoległego amigowego świata?

[#33] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@MuppetShow, post #29

może zrób coś od siebie a nie czekasz na gotowe no, pochwal się ile ty umiesz typowy polaczek krytykant , wiecznie niezadowolony

A teraz drogi MuppetShow, gdy już dałeś pierwszy popis, może zastosujesz się do własnych zaleceń i dasz drugi popis, w którym pokażesz co zrobiłeś od siebie, pochwalisz się co umiesz... A może jesteś typowym polaczkiem krytykantem?

[#34] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Minniat, post #28

Heyo Minniat !

Jak Twoja produkcja na konkurs ?? Pochwal się :)

[#35] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@MuppetShow, post #29

O LOL. You've just made my day.

Ze śmiechu prawie zapomniałem, że ktoś zabił śnieg.

[#36] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Logan, post #34

Nie chciałbym robić kryptoreklamy, ale produkcję ukończyłem i wysłałem wczoraj na konkurs. Już jest gotowa do ściągnięcia ze strony organizatorów. W momencie gdy piszę te słowa nie napłynęły wszystkie produkcje i jeszcze nie zrobiono ankiety. Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem konkursu to zapraszam na Amiga.org oraz stronę organizatorów.

[#37] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@MuppetShow, post #29

Dziękuję za słowa wsparcia dla projektu. Nie mam nic za złe Kierowi, docelowo i tak przeniosłem się na język C (choć ostatni engine jest w asemblerze i nie żałuję włożonego w niego wysiłku) :) Z nowości to takie, że skomponowałem ścieżkę dźwiękową do gry, także gra będzie miała własną muzykę! Do tego stworzyłem już kilka różnych komnat (kuchnia i zbrojownia). Ale czekam z update, aż dokończę drugie demko (a będzie to zapewne na początku przyszłego roku). Trzymajcie kciuki :)

Ostatnia modyfikacja: 25.12.2009 16:00:27
[#38] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Minniat, post #36

Gierka nawet fajna :D Takie krasnoludzkie lemmingi. Wiem że jeszcze nie dokończona jednak klikam na krasnala z przedmiotem a ten nic sobie z tego nie robi. Ponadto kursor jest zablokowany do pewnego momentu (mniej więcej w 2/3 planszy w pionie od lewej strony)

[#39] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Logan, post #38

Wyłącz promowanie ekranów! Gierka wtedy otworzy ekran w PALu i myszka będzie chodzić bez problemów (podejrzewam, że Twoja otwiera w DblPALu)! Daj znać, jak zadziała.

P.S. Promowanie ekranów wyłącza się w preferencjach IControl (opcja Mode Promotion) lub, jeśli masz zainstalowany program w rodzaju New Mode, wyłącz go.

Ostatnia modyfikacja: 25.12.2009 18:06:34
[#40] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Minniat, post #39

Na PC mam zrobiony obraz dysku amigi, który odpalam z UAE. Na Amidze używam trybu PAL 640x512 jednak na emulatorze Multiscan 640x480. Wstyd że sam na to nie wpadłem. Odpaliłem grę "jak trzeba" i przeszedłem dostępne levele :) jest fajnie :) Szkoda tylko tła, gdybyś użył czegoś bardziej atrakcyjnego grałoby się znacznie lepiej.

Edit:

No i jeden mały błąd - zabicie wszystkich krasnali i tak dopuszcza do następnego poziomu. Lepiej moim zdaniem byłoby rozpoczęcie tego etapu od nowa.

Ostatnia modyfikacja: 25.12.2009 18:18:43
[#41] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Logan, post #40

Cieszę się, że udało Ci się poprawnie grę uruchomić. Co do tła to zostało zrobione na szybko, taki jasny zimowy pejzaż z efektem coppera (tęczą) w tle, choć szatę graficzną sam oceniam jako wystarczająco ładną, może trochę monotonną z mapy na mapę. Ostatni etap miał być nocą, ale użyłem nieba z dnia i powstał taki misz-masz. Co do błędu to nie mogę uwierzyć - jestem pewien, że dobrze to potestowałem...

[#42] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Minniat, post #41

Nagrałem filmik który możesz pobrać z linku poniżej:

http://www.speedyshare.com/files/19971227/output.avi

[#43] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Logan, post #42

Obejrzałem filmik. Wielkie dzięki za znalezienie błędu, szkoda tylko, że już raczej nie mogę "update'ować" archiwum. Ciekawe, że to przeoczyłem. No nic, dobrze że ten błąd nie rzutuje w możliwość przejścia leveli...

Ostatnia modyfikacja: 25.12.2009 19:36:03
[#44] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Logan, post #42

lol, wyglada sympatycznie

[#45] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Minniat, post #43

Wow, very sympatico :) Fajnie to wyglada, moze potrzeba by bylo troche wiecej grafiki. Ogolnie gra wyglada na przemyslana i grywalna :) Brawo!

[#46] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Minniat, post #36

Czy autorzy gier swiatecznych otrzymali juz jakies info na temat glosowania na poszczegolne tytuly ? Z tego co widze pojawilo sie tylko 8 mini-gier ?
[#47] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Minniat, post #3

Zdaje sobie sprawę z tego że jestem nudny i uciążliwy ale.... jak obecnie miewa się Arcymag ?? :) Czekamy na jakieś grubsze demko :) Ciekawi mnie też czy masz plany co do "krasnali". Mailman w komentarzach do głosowania na konkursowe gry podał kilka ciekawych propozycji. Moja to "kalendarz kwartalny" - krasnale mają jakieś zadanie (ogólnie tutaj pole do popisu dla jakiejś fabułki) i rok na jego wykonanie. W zależności od kwartału zmienia się sceneria (stylizowana na odpowiednią porę roku) a gra staje się bardziej skomplikowana.

[#48] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Logan, post #47

Arcymag ma się dobrze :) Stworzyłem już całkiem fajne intro i mam w najbliższych planach zrobienie porządnego edytora map (takiego dla własnego użytku) i edytora shapeów (też dla własnego użytku), które to pomogą mi w dołączeniu niezbędnych danych do gry. Nie chcę jeszcze pisać kiedy to demo wyjdzie (żeby było obszerniejsze to muszę troszkę więcej popracować), ale styczeń-luty 2010 to jest już na pewno realny termin wydania tego demka.

Co do krasnali to bardzo dziękuję za ciepłe słowa odnośnie tej gry, które pojawiły się na forum, a Twoja propozycja "kalendarza kwartalnego" bardzo mi się podoba. Mają zamiar wydać CD-ROM z grami konkursowymi, jeśli uda mi się zdążyć to będzie tam ulepszona wersja gry.

Ostatnia modyfikacja: 19.01.2010 18:43:46
[#49] Re: Arcymag - praca nad drugim demkiem w toku

@Minniat, post #48

Mają zamiar wydać CD-ROM z grami konkursowymi, jeśli uda mi się zdążyć to będzie tam ulepszona wersja gry.

Trochę to chyba potrwa, mógłbyś więc wrzucić w sieć ulepszoną wersję ?? Jestem bardzo ciekaw :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem