[#31] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Minniat, post #29

Dziś ukończyłeś edytor ikon. Odliczamy miesiąc do ukazania się Arcymaga. Juhu!
[#32] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@frywolny_marian, post #31

Dziś ukończyłeś edytor ikon. Odliczamy miesiąc do ukazania się Arcymaga. Juhu!

Będziesz musiał drogi kolego poczekać więcej, bo prace nad Arcymagiem będą kontynuowane gdzieś tak od środka czerwca, ale wtedy zamierzam tę grę razem z klubem RNS ukończyć :) Przez maj czeka mnie intensywna nauka.

Na otarcie łez (choć po co płakać skoro to tylko miesiąc czekania) album "Party" mojego autorstwa. Polecam szczególnie utwór "Drum" i odsłuchiwanie na oprogramowaniu dedykowanym:
http://minniatian.republika.pl/Album/Album.lha

Z kolei gra "Nurek", o której pisałem jest już w zasadzie ukończona i planowane wydanie na początku maja. Być może nasz grafik wrzuci kilka zrzutów ekranu z gry do Graffiti.

Ostatnia modyfikacja: 26.04.2011 18:36:43
[#33] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Minniat, post #32

Na sesję nie ma rady. Dobrze, że chociaż Nurek się szybko ukaże.

[#34] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@frywolny_marian, post #33

Na sesję nie ma rady. Dobrze, że chociaż Nurek się szybko ukaże.

No nie ma rady, ale akurat mam dobre wyniki w nauce więc mnie sesja niestraszna :) Jak dobrze pójdzie to zostanę zwolniony z egzaminu z Programowania Obiektowego ze względu na wysokie oceny na laboratoriach :)

Jeśli chodzi o Nurka to gra w zasadzie jest kompletna, jest lista highscores z 10 pozycjami, ale kilka fajerwerków trzeba dodać by gra była bardziej wciągająca.

[#35] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Minniat, post #34

Mysle, ze lepiej by bylo sie skupic na jednym duzym projekcie niz na kilku malych.. ale to taka moja mala sugestia ;)
[#36] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@selur, post #35

Mysle, ze lepiej by bylo sie skupic na jednym duzym projekcie niz na kilku malych.. ale to taka moja mala sugestia

Słuszna sugestia.

Nurek jest w zasadzie ukończony i moglibyśmy go opublikować, ale jest jeszcze trochę do zrobienia by gra była grywalniejsza, dlatego ta obsuwa w publikacji. Niestety ze względu na ograniczenia czasowe w maju (dużo nauki) będę mógł na porządnie przysiąść do pisania gdzieś tak od połowy czerwca. Ale w ten weekend udało mi się znaleźć trochę czasu i zrobiłem małe biblioteczki do wykorzystania w grach, files.h oraz screen.h odpowiedzialne za ładowanie i przechowywanie dowolnego rodzaju plików oraz wyświetlanie obrazu na Amidze :) Sprawiłem też, że gra Nurek będzie portowalna na komputery z kartami graficznymi.

[#37] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Minniat, post #36

Czy DIVER będzie mieć coś wspólnego z grami Nindento Game&Watch (Octopus). Nazwa jakoś mi się tak kojarzy :)

[#38] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@michalmarek77, post #37

Będzie miał z Nintendo, ale takim zdziełanym w CCCP.

Ostatnia modyfikacja: 15.05.2011 20:14:35
[#39] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@michalmarek77, post #37

Tak, to bedzie w prostej linii klon tej gry z kolorowa grafika ;)

[#40] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Koyot1222, post #39

Na atari bardzo fajnie wykorzystano tez pewną ideę :)

http://atarionline.pl/v01/index.php?subaction=showfull&id=1228751399&archive=&start_from=20&ucat=1&ct=nowinki

[#41] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@michalmarek77, post #40

Coz, chcialem bardziej skoloryzowac gre ktora w game&watchach mnie bardzo zainteresowala. Troche mocno naciskalem miniata zeby konkretnie przychylil sie z kodem do mojej ideii. Ostatecznie po opublikowaniu wersji publicznej dowiemy sie czy zalozenia byly prawidlowe... Ostatcznie z mojej strony moge npisac, ze zostalo do doszlifowania niewiele graficznych elementow. Mialem wizje nawet okrojenia troche grafiki z powodu rozbicia sie troche o mozliowsci sprzetu na ktory gra byla przygotowywana. Ostetcznie pomyslalem zeby zostawic wszystko tak jak jest, program sie spodoba albo i nie. Bedzie zainteresowanie to sie poprawi to i owo, nie bedzie zainteresowania to produkcja umrze i tyle a my zajmiemy sie za kolejna bogatsi w doswiadczenie zdobyte przy tej poprzedniej grze ;)

Ostatnia modyfikacja: 15.05.2011 21:39:01
[#42] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Koyot1222, post #41

Możesz wrzucić jakieś screen'y ?

He, he, niebezpieczne takie działanie by było - pewnie mnóstwo utyskiwań może to wywołąć.
Choć jeśli Ty odpowiadasz za design gry to bym się nie martwił - prace na Twojej stronce są zajebiste!

"rysunek wektorowy" /nie mogłeś tego jakoś fajniej nazwać" prześwietny - wiesz , aż się prosi wykorzystać ten zamysł do czegoś rozrywkowego....
Tylko bez skojarzeń.... :)

[#43] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@michalmarek77, post #42

http://www.ppa.pl/.treasure.chest..w.trakcie.produkcji.,1902;graffiti.html

Ten screen powstal przy testowaniu wersji 1.1. W gruncie rzeczy w ogolnym wygladzie planszy niewiele sie juz zmieni :/

"rysunek wektorowy" Nie wiem co dokladnie masz na mysli, ale z tym rysunkiem wektorowym to tak jest po prostu. Rysuje sie to w programie do wektorow i tyle.
Co do pixeli i designu to niestety wyzyn nie prezentuje. Pokazywalem ostatnie swoje pixelki (min FurryTail) na forach dla "scenowych fachowcow", krotko mowiac, zostalem troche zmieszany z blotem. Z tad tez wiem ze graficznej rewolucji "ach!" lub "och!"owej nie bedzie :) Sklonilo mnie tez to do tego zeby poszukac szczescia w innej materii :) Tej w ktorej chyba sobie troche lepiej radze, czyli animacji :D A prace przy grach traktowac mocno hobbystycznie.

[#44] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Koyot1222, post #43

Chodziło mi o "Laseczka" z Grafitti:)
A grafika z Nurka jest idealna. Dla tej produkcji jak i Amigi!
Świetna , graficzna robota.

[#45] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@michalmarek77, post #44

Kiedy premiera gry
[#46] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@parallax, post #45

Wtedy, kiedy się ją ukończy. Co za pytanie?
[#47] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@parallax, post #45

za dwa tygodnie. MorphOS 2.0 MorphOS 3.0 AmigaOS 4.0 When it\ brawo! bohater ;) trampolina LOL
[#48] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@(V)(I)mothe(P), post #46

A kiedy będzie ukończona
[#49] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@parallax, post #48

Wybaczcie, powoli wracam do siebie :). Niedługo będę wracał do moich robót i zobaczę co da się zrobić w kwestii Arcymaga. Być może będę pisać GameX i za pomocą niego stworzę kilka prostych produkcji. Zapał jest, czasu też, ale z samopoczuciem różnie, a ono jest w życiu najważniejsze.
[#50] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Hextreme, post #49

a moze warto skonczy jeden projekt ..z doswiadczenia wiem ze jak zaczniesz dzialac na wielu frontach .. na wielu frontach polegniesz..

arcymag na ppa traktuje jak moda na sukces od 9345
[#51] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@HOŁDYS, post #50

Masz dobry pomysł. Zrobiłem niedawno nową grafikę do Amiga Robbo i może jego warto porządnie zrobić. Z Arcymagiem jest tak, że pomysłu na grę brakuje, co widać z demonstracji, które poczyniłem z Koyotem.

Na pewno warto zabrać się za jeden projekt.

Ostatnia aktualizacja: 07.03.2012 15:21:27 przez Hextreme
[#52] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Arcymag - Powrót do korzeni
[#53] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Arcymag - Powrót do korzeni
[#54] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Arcymag - Powrót do korzeni
[#55] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Arcymag - Powrót do korzeni
[#56] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Arcymag - Powrót do korzeni
[#57] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Hextreme, post #51

No to rozpiszcie konkurs na pomysł na grę. Jeżeli projekt ma szansę zmaterializowania się, to pewnie znajdą się chętni scenarzyści.

Serdeczności
Des
[#58] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Des, post #57

Domoroslych scenarzystow omijal bym szerokim lukiem.Lepiej zaczac od czegos jak Nurek wlasnie,szkoda,ze projekt zostal niedokonczony.Ale doswiadczenie zdobyte jest bezcenne,i wlasnie takimi malymi kroczkami najdalej sie zajdzie.Zycze powodzeniaOK
[#59] Re: Arcymag - Powrót do korzeni

@Aniol, post #58

OT: Aniele moj ..nie pije juz 1 mc i 8 dni :P

ale jak se dziabne moge scenariusz o skoczynm jacusiu napisac :P ..

Ostatnia aktualizacja: 08.03.2012 10:01:45 przez HOŁDYS
[#60] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Arcymag - Powrót do korzeni
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem