Forum » AROS
[#1] AROS na partycji.. jakiej ?
Zacząłem się bawić w instalację AROS-a. Mam pytanie - czy AROS musi być zainstalowany na partycji podstawowej czy może być na partycji rozszerzonej. Opisy które czytałem nic na ten temat nie wzmiankują...

[#2] Re: AROS na partycji.. jakiej ?

@MaaG^dA, post #1

W tej chwili już nie pamiętam na sto procent, ale zdaje się musi to być partycja podstawowa. Przynajmniej tak było w moim przypadku.

[#3] Re: AROS na partycji.. jakiej ?

@MaaG^dA, post #1

Arosowa partition.library nie obsluguje i nie rozumie partycji rozszerzonych (niestety).

[#4] Re: AROS na partycji.. jakiej ?

@szuler, post #3

:(

[#5] Re: AROS na partycji.. jakiej ?

@MaaG^dA, post #4

Naprawde az tak bardzo potrzebujesz partycji rozszerzonej dla arosa? :)

[#6] Re: AROS na partycji.. jakiej ?

@MaaG^dA, post #4

Przecież możesz mieć kilka partycji podstawowych... Partition Magic w łapkę, i do dzieła. ;)

[#7] Re: AROS na partycji.. jakiej ?

@MinisterQ, post #6

To wiem.. ale.. czy jako rasowa mosofca nie mogę ponarzekać ?

[#8] Re: AROS na partycji.. jakiej ?

@MaaG^dA, post #7

Nie mozesz :P Bo wystarczy zamiast przestarzalego MBR uzywac pod arosem RDB. Wtedy nie dosc, ze problem partycji rozszerzonych znika, to pozostajesz "kompatybilny" z amigowym swiatem :)

No chyba ze rasowe owce z motylimi skrzydlami uzywaja na swoich dyskach MBR

[#9] Re: AROS na partycji.. jakiej ?

@szuler, post #8

Nie ma sensu kombinować.. bo AROS będzie instalowany na laptopie.. więc dysk też raczej nie będzie wyciągany...

[#10] Re: AROS na partycji.. jakiej ?

@MaaG^dA, post #9

Zartowalem :) Ale naprawde warto wygospodarowac te kilkaset mb na partycje podstawowa :)

Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem