Forum » AROS
[#1] Aros w najnowszym numerze KS Expert
http://www.ks-ekspert.pl/archiwum/200602/linux.asp

Co prawda trafił do artykułu o dystrybucjach LiveCD linuxa(uważny czytelnik jednak dowie się że to jednak nie linux) ale zawsze to jakiś rozgłos. Jest nawet zrzut ekranu w spisie treści :)

[#2] Re: Aros w najnowszym numerze KS Expert

@ppill, post #1

ISO już było w Linux Plus kilka lat temu.

[#3] Re: Aros w najnowszym numerze KS Expert

@Dariusz Pietrzak, post #2

A ja bym wolał jakiś pożądny artykuł o amidze, albo jej emulacji, zobaczyć w tej gazecie. Raz nawet na Ich forum była dyskusja o ami, ale szybko ucichła. Nie mam nic do tej gazety, czyta się ją przyjemnie, czasem można znaleźć coś ciekawego.

[#4] Re: Aros w najnowszym numerze KS Expert

@ppill, post #1

niewiele widać tam... swego czasu gdy v0yager pisywał tam, to zdarzało mu się wspominać w artykułach np. o amithlonie

[#5] Re: Aros w najnowszym numerze KS Expert

@koodlaty, post #4

Oj widzę że temat nie wzbudził większego zainteresowania. Czy nikt z Was nie czyta KŚ Eksperta? Mało jest użytkowników Aros? A wracając do artykułu to zauważyłem że napisali tam też o jakiejś dystrybucji linuxa z emulatorem starego zx-spectrum, czemu nie o knoppixie z dystrybucji amigasys? Powinni wspomnieć coś o amithlonie, osobiście uważam że jest lepszy od aros (choć mogę się mylić).

[#6] Re: Aros w najnowszym numerze KS Expert

@ZigZag85, post #5

Prawdziwi EKSPERCI nie czytują KŚ Eksperta.
[#7] Re: Aros w najnowszym numerze KS Expert

@ZigZag85, post #5

Powinni wspomnieć coś o amithlonie, osobiście uważam że jest lepszy od aros (choć mogę się mylić).

Moim zdaniem nie bardzo można porównywać jedno do drugiego. AROS to system operacyjny, fakt, że jeszcze w dość wczesnej fazie rozwoju, ale jednak. Z kolei Amithlon to tylko emulator.
[#8] Re: Aros w najnowszym numerze KS Expert

@Kamul, post #7

...ale za to jaki. Faktycznie nie posiada emulacji agi, nienadaje się do starych gier, ale za to prawie każda aplikacja jaka była napisana pod wb3.9 się uruchomi. Z oceną Aros'y to bym jeszcze trochę poczekał, moja ostatnia wersja tego systemu pochodzi z przed roku. Przez ten czas wielę się zmieniło i oby się zmieniło na lepsze.

[#9] Re: Aros w najnowszym numerze KS Expert

@ZigZag85, post #8

Zawsze możesz w tym pomóc.
AROS jest open source.

Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem