Forum » AROS
[#1] Problem z Arosem
Jakis czas temu postanowilem zainstalowac Arosa na dysku. I problemy zaczeli sie przy formatowaniu poprostu nie widzi dysku. Chociaz HDTB widzi dysk i Partycje. Prosilbym o opis twirzenia partycji i formatowania... A dysk to WD Caviar Protege 20 GB , a partycja ma 18.9 GB format ze skladni format64 drive DH0: name System, Aros w wersji 0.48. z gory dzieki
[#2] Re: Problem z Arosem

@Misiek, post #1

ja miałem spore problemy z dużymi partycjami (dysk 40GB) i w rezultacie założyłem jedną rozruchową 700MB w FFS i dwie 15GB i 24GB w SFS i wtedy partycje były prawidłowo widziane w systemie, przy okazji opiszę to zrobiłem na www.aros.ppa.pl . Pozdrawiam
[#3] Re: Problem z Arosem

@Misiek, post #1

1. Jeśli FFS to partycje <4Gb,
ale FFS zostaw sobie na system pozostałe w SFS działa super.
format64 drive DH0: name System FFS INTL QUICK, jeśli dysk sprawny na 100% t QUICK można darować sobie.
2.Najpierw:
Partition Table: RDB
Partitions: 1
Partition Type: AROS RDB Partition Table
Active: Yes
Bootable: No
Automount: No
3.Potem w niej tworzymy partycje:
Partition Table: Unknown (niech Cię nie kusi zaznaczać!!!)
Partition Type: Fast Filesystem Intl
Active: No l
Bootable: Yes lub NO
Automount: Yes
4.Pod AROSem i Amigą działają te same partycje ale w SFS/1
w FFS trochę się kadszaniły, nie wiem jak jest teraz, unikam FFS są lepsze systemy na Amigę.

[#4] Re: Problem z Arosem

@Misiek, post #1

tu http://www.aros.ppa.pl/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=26 wstępnie opisałem jak przebiegł proces instalacji na moim kompie (opis cały czas rozwijam)
Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem