Forum » AROS
[#1] AROS dla Pegasosa
Jeśli jesteś zainteresowany portem AROSa na Pegasosa i masz konto na aros-exec to proszę w wypowiedź w tym wątku: http://aros-exec.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1643&forum=7&post_id=13174#forumpost13174
Wiem, że temat jest co jakiś czas odgrzewany ale myślę, że w tej chwili jest dobry czas by do tematu wrócić.
Ze swojej strony deklaruję, że wyślę do Team AROS wniosek o Bounty wraz z początkową kwotą... Oczywiście jeśli na forum aros-exec nie okaże się, że jestem jedynym zainteresowanym.
[#2] Re: AROS dla Pegasosa

@FOrest, post #1

Bounty powstaje...
Prosiłbym o pomoc w zakresie określenia wymagań (objectives)
Sądziłem, że wystarczy podać "must run on Pegasos" lecz wymagają dokładniejszego opisu.
"The descriptions need to be more detailed then that since there is a rather large amount of AROS apps and such that would be to be ported. It would be best to define what of AROS has to be ported to PPC native."
Czy ktoś mi pomoże odpowiedzieć na cytowany wyżej list?
[#3] Re: AROS dla Pegasosa

@FOrest, post #2

no musi działać :
- sieciówka
- dzwięk
- interfejs IDE (razem z DMA)
- musi być możliwość wymiany danych z partycjami amigowymi w miare możliwości arosa

[#4] Re: AROS dla Pegasosa

@rzookol, post #3

Jeśli chodzi o dźwięk to nie jestem pewien, czy AHI jest integralną częścią AROSa czy zewnętrznym systemem... jeśli to drugie to zapewne nie ma co dawać takiego wymagania ale może się mylę...
Co do reszty nie mam uwag i wielkie dzięki!
Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem