Forum » AROS
[#1] Nie mogę poruszać myszką
Ściągnąłem najnowszy (grudzień 2006) ISO z AROSem, wypaliłem na RW, uruchamiam... i okazuje się, że myszką nic nie mogę zrobić. Ten sam problem mam z bootowalną płytką Amithlona.

Mam port szeregowy, PS/2 brak.
Na Amithlonie próbowałem z NewMouse (ze sterem amithlon1com.device), ale raczej nic z tego nie wyszło. (wklepałem co trzeba w konsoli, wykonało się ale konsola się zaraz zamroziła, a mycha dalej nic...)
W przypadku AROSa program NewMouse nie uruchamia się. Dokładniej, to (chyba) powoduje reset.

[#2] Re: Nie mogê poruszać myszką

@El Amigos, post #1

Bez myszy na PS2 nic nie zrobisz...Jednak jak masz troche samozaparcia :) to możesz pobawić się w emulacje gryzonia za pomocą klawiatury.Prawy windows+klawisze kursora to ruch myszki,prawy windows+lewy i prawy Alt to odpowiednio lewy i prawy przycisk.

Ostatnia modyfikacja: 09.12.06 15:52
[#3] Re: Nie mogê poruszać myszką

@piter144, post #2

A wiesz jaka to męczarnia?

No nic, trzeba AROSa odłożyć. A szkoda, bo chodzi bardzo szybko jak na Celka 300MHz.

[#4] Re: Nie mogê poruszać myszką

@El Amigos, post #1

Szczerze mowiac nie spotkalem sie z czyms takim... Moze ktos ja przykleil do blatu?

[#5] Re: Nie mogê poruszać myszką

@vi-bee, post #4

Nie wiem jak Amithlon ale AROS nie obsłuży mysz podłączonej do portu szeregowego.

[#6] Re: Nie mogê poruszać myszką

@piter144, post #5

..z moich doswiadczen z arosem wynika ze i rowniez ma problemy z myszami na usb - probowalem mnostwa konfiguracji i dzialala myszka tylko pod ps/2....

Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem