Forum » AROS
[#1] Windows Hosted
Pisałem do Mailmana, ale to chyba za mało na newsa :)
Pojawiła się nowa wersja AROS-a Windows Hosted (uruchamianego bez emulacji jako aplikacja Windows) w Nightly Builds (poprzedni NB był z sierpnia)
http://aros.sourceforge.net/cgi-bin/nightly-download?20100128/Binaries/AROS-20100128-mingw32-i386-system.tar.bz2

[#2] Re: Windows Hosted

@FOrest, post #1

mailman the judge

[#3] Re: Windows Hosted

@FOrest, post #1

No cóż.. fajnie że jest..
Niefajnie, że potrafi się zawiesić nawet przy głupim resize okna...

[#4] Re: Windows Hosted

@MaaG^dA, post #3

MaaG: dlatego w tym przypadku użyłem zasady - zassałem, zobaczyłem, skasowałem.

[#5] Re: Windows Hosted

@pampers, post #4

No faktycznie. Niewypał troszkę.

[#6] Re: Windows Hosted

@FOrest, post #5

AROS WinHosted i dołączone do niego programy działają bez problemów. Niestety z programami zewnętrznymi już nie jest tak różowo - OWB się nie wczytuje (brak pamięci), ChangeIt się wiesza itp...
Swoją drogą, jak zwiększyć ilość dostępnej pamięci - wartość domyślna (64MB ) to stanowczo za mało.

[#7] Re: Windows Hosted

@FOrest, post #5

FOrest napisał(a):

> No faktycznie. Niewypał troszkę.
>

Odwołuję te słowa. Nie wiem, co się zmieniło od wczoraj w moim komputerze ale system działa bez zarzutu (jedyna zawieszka przy zmianie preferencji AHI, co jest tez poruszone na forum AROS-Exec)

Edit:
Jednak czasami się wiesza. Z pewnością działa gorzej niż wersja natywna ale myślę, że Sonic się z tym szybko upora :)

Ostatnia modyfikacja: 29.01.2010 15:09:04
[#8] Re: Windows Hosted

@APC74, post #6

jak zwiększyć ilość dostępnej pamięci

już wiem!! dzięki piteq!!
AROSBootstrap.exe -m 512 (dla 512MB)

Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem