@Bully Boys,
post #16
Wiesz ja po prostu nadziwić się nie mogę, że ktoś (nie mam na myśli Ciebie), kto uważa się za amigowca zwalcza AROS-a jako "konkurencję, imitację, podróbę" dla rozwiązań sprzętowo - systemowych opartych na platformie PPC. Gdyby mnie było stać na wywalenie 10000 zł na komputer do hobby to czy normalne jest, że ktoś uprawiając bardzo podobne hobby za 600 zł wzbudzałby moją agresję?
Dla mnie naturalne byłoby, że gdybym potrzebował np netbooka to do mojej wypasionej X1000, którą traktowałbym jako podstawowy komputer w domu wybrałbym netbooka z AROS-em. Odnoszę jednak wrażenie, że skoro nie ma netbooka z AmigaOS to bardziej "amigowe" byłoby (zdaję sobie sprawę z tego, ze nie każdy potrzebuje netbooka) sięganie po rozwiązania zupełnie obce... Potrafisz to wytłumaczyć?
Przykład z netbookiem jest dlatego, że mam taki sprzęt a laptopy, jakie mam do dyspozycji nie mają pełnego wsparcia (brak sieci i dżwięku). To mogłoby sie jednak zmienić, gdyby każdy z krytyków rzucił parę dolarów na rozwój sterowników.
PS. Tak sobie myślę, że vortal arosowy ma też taki sens, że nie będą tam zagladać (mam nadzieję) przeciwnicy tego systemu tylko po to, by napisać jak głupie jest nasze hobby...
Ostatnia modyfikacja: 04.07.2010 14:03:26