Forum » AROS
[#1] Bluetooth
Gdyby powstało Bounty na stworzenie stosu Bluetooth o otwartych źródłach (powiedzmy, że jest zainteresowany kompetentny programista) to, czy ktos z Was wsparłby ten projekt? Nie chodzi mi o kwotę, tylko o ilość osób, które mają możliwość wysłania pieniędzy przez Paypal.
Zwracam uwagę, że AROS-owy stos można później łatwiej przenieść na pozostałe amisystemy niż tworzyć go od zera...

[#2] Re: Bluetooth

@tomek, post #1

Planton chyba kiedyś zabrał się za pisanie .
Ale z tego co pamietam to trzeba zapłacić coś ala licencja żeby uzyskać certyfikat zgodności czy jakoś tak . I swego czasu wynosil 10.000 $

[#3] Re: Bluetooth

@Drako^lM, post #2

Nie wiem czy ta kwestia jest (dalej?) jakimś problemem. Wątpie, żeby osoby piszące stos Bluetooth dla różnych otwartych systemów płaciły jakąś kasę za "certyfikat zgodności". W każdym razie sam pomysł jest fajny (pomijając ideę bounty która jakoś do mnie nie przemawia ostatnio).

Ostatnia modyfikacja: 04.12.2010 10:16:09
[#4] Re: Bluetooth

@strim, post #3

Jeżeli dobrze pamiętam to ten certyfikat jest potrzebny do nawiązania połączenia. Stos BlueZ dla Linuksa posiada własny certyfikat, ale firma, która go zasponsorowała pozwala na używanie go tylko z Linuksem. Jakiekolwiek inne użycie jest nielegalne.

Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem