Po pół roku czekania otrzymałem w końcu swoją przesyłkę z maliną.:) (Swoją drogą cud, że dotarło, bo RS wysłał sprzęcik do mnie zwykłym listem, z Wielkiej Brytanii i na dodatek na kopercie pochwalili się zawartością i wartością przesyłki ;) ) Dokupiłem zasilacz, kartę SD i inne potrzebne peryferia i zabrałem się za próbę odpalenia. Przygotowałem sobie system na karcie SD, instalując pod windowsem plik .img, najpierw z oficjalną dystrybucją systemu. Podłączyłem pod TV, diodki zabłysnęły wszystkimi kolorami i po chwili malinka odpaliła się! Prędkość nie powaliła mnie, ale podobno pod aerosem chodzi to lepiej. Postanowiłem spróbować, tym bardziej, że to przecież dla arosa kupiłem tę zabawkę. Ściągnąłem debiana z arosem z tej strony:
http://www.aros-broadway.de/downloads/index.html
Tak jak poprzednio, przygotowałem kartę SD, zapisując obraz tego systemu i... nic. Tym razem świeci tylko czerwona diodka i system się nie wczytuje, widzę tylko czarny ekran. Spróbowałem zainstalować raz jeszcze, to samo.
Używa ktoś Aerosa na malinie? Udało się Wam odpalić? Może gdzie indziej powinienem szukać archiwum z systemem? Pomóżcie.
Ostatnia aktualizacja: 11.11.2012 01:43:36 przez Adam_K