Forum » AROS
  kategorie: Broadway, Icaros Desktop
[#1] A może kanał na Discordzie poświęcony Arosowi?
A może kanał na Discordzie poświęcony Arosowi?
Czy ktoś z Team Aros podejmie się portu na konkretny sprzęt np. laptop biznesowy, żeby był długo wspierany, nowy model. My robimy zrzutkę na sprzęt i port, a on/oni ogarnia/ją od A do Z. Wiem to czas i koszty, ale idziemy w 64-bity i użyteczność na poziomie Linuksa na samym końcu. Być może MorphOS ożywił sie w temacie x86 i zysk byłby obustronny. A może... wspólne serducho i przy instalacji wybór Aros, MorphOS.
Chyba nas wszystkich zainteresowanych jest dość dużo.
[wyróżniony] [#2] Re: A może kanał na Discordzie poświęcony Arosowi?

@KM_Ender, post #1

Jest kanał na Discordzie poświecony AROS (język angielski)
https://discord.gg/9fjdh9jP
1
[#3] Re: A może kanał na Discordzie poświęcony Arosowi?

@retrofaza, post #2

Dziękuję.
[wyróżniony] [#4] Re: A może kanał na Discordzie poświęcony Arosowi?

@KM_Ender, post #1

Wolę tradycyje fora.
4
[wyróżniony] [#5] Re: A może kanał na Discordzie poświęcony Arosowi?

@R-Tea, post #4

Discord tak po prawdzie jest z dupy... ni to forum ni to czat. Pytasz o coś, wracasz za kilka dni i musisz przegląać całą dyskusję od twojego posta z zapytaniem aby zobaczyć czy ktoś czasem ci nie odpowiedział. Masakra. W dodatku na klasycznym forum możesz sobie śledzić dany temat a na disco zapomnij, co najwyżej dany kanał na danym serwerze, i co chwilę słyszysz dźwięk powiadomienia bo ktoś coś napisał, niekoniecznie coś co cię interesuje.
2
[wyróżniony] [#6] Re: A może kanał na Discordzie poświęcony Arosowi?

@Madman, post #5

Ja żałuję, że forum AmiKit jest jedynie na Discord. Jestem na niego skazany.
1
[#7] Re: A może kanał na Discordzie poświęcony Arosowi?

@R-Tea, post #4

Zapytałem, ale nie kryje, że bardziej interesował mnie rozwój Arosa w wersji 64-bit, który kusi i zachęca do sfinandowania zakupu komputera, dwóch w ramach bounty, żeby szło opracować wersje na nowy sklepowy sprzęt i wtedy każdy mógłby kupić sobie taki i mieć gwarancję, że powstaje na niego Aros 64-bit.

Ostatnia aktualizacja: 15.05.2026 21:07:14 przez KM_Ender
1
[#8] Re: A może kanał na Discordzie poświęcony Arosowi?

@R-Tea, post #6

Ja żałuję, że forum AmiKit jest jedynie na Discord. Jestem na niego skazany.

No wiesz, ale "forum" AmiKit to tak naprawdę jesteś tam skazany tylko na Jana, autora projektu a ten jak widać, woli wrzucać fotki ze spotkania z jakimś gościem z USA zamiast w końcu wydać wersję 13 pakietu a jak mu napiszesz o jakimś problemie albo czymś co powinno być w amikit to zawsze odpowiada "ja to ciągnę sam i musicie to zrozumieć bla bla bla...". Ostatnio wrzucił zajawkę 13tki i napisał, że "dla aktualnych subskrybentów ta wersja będzie darmowa" po czym tej 13tki nie wydał, cały czas coś naprawia (a może czeka aż ci którym subskrypcja wygasła, wykupią na kolejny rok wsparcie i upgrade). A powinien licencjonować w obrębie danej dużej wersji (kupujesz 12.x to masz darmowy upgrade do każdej 12.x a przy 13.x wykupujesz taniej upgrade do wyższej).
Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem