Forum » AROS
[#1] Slovo Editor
No i miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze. Czy AROS ma jakieś inne kodowanie polskich znaków niż MorphOS?

1
[#2] Re: Slovo Editor

@Bohun, post #1

[#3] Re: Slovo Editor

@retrofaza, post #2

Ponieważ Hollywood obsługuje ogonki w UTF8 w kodzie użyłem tablicy tłumaczącej ISO-2 na UTF8. W MorphOS mi to działa i mogę pisać po polsku. W AROS mam krzaki. Program używa czcionki DejaVuSans.ttf i pewnie tu jest coś do zrobienia.
[#4] Re: Slovo Editor

@Bohun, post #3

U mnie są polskie znaki. Masz w Prefs/Input wybraną polską klawiaturę?
[#5] Re: Slovo Editor

@retrofaza, post #4

ale ze mnie gamoń. Teraz już mam
Dzięki za dobrą wiadomość, że nie muszę tego naprawiać :)
2
[#6] Re: Slovo Editor

@Bohun, post #1

Nowa wersja edytora opublikowana: Slovo

Przeszedłem na RapaGUI.
Dodałem mozliwość wyboru wielkości czcionki (na razie tylko jedna czcionka).
Dodałem justowanie tekstu i obsługę schowka.
Przeszedłem na własny format dokumentów ale RTF w kodzie jest i w przyszłej wersji będzie włączony na zasadzie importu/eksportu.

Nie mam jak testować więc będe wdzięczny za uwagi :)
1
[#7] Re: Slovo Editor

@Bohun, post #6

Odpaliłem na 64-bit przez emuv0 i na pierwszy rzut oka wszystko działa :)
3
[#8] Re: Slovo Editor

@retrofaza, post #7

Program używa już czcionek systemowych. Niestety z powodu innego działania listy wyboru w Zune niż w MUI musiałem ograniczyć liczbę wczytywanych czcionek (w wersjach dla OS3, OS4 i MorphOS nie było to konieczne). Powyżej jakiegoś limitu (nie wiem jeszcze jakiego) choice zamiast rozwijanej listy w Zune staje się przyciskiem cyklicznym, czego chciałem uniknąć
1
Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem