Forum » AROS
[#1] Bluetooth
[#2] Re: Bluetooth

@Bohun, post #1

No to jest zbyt piękne ale jakby był w systemie Aros to było by super.
[#3] Re: Bluetooth

@Piotr Myszkowski, post #2

O ile wiem, zmienily sie mozliwosci licencyjne. tzn teraz nie trzeba placic jak sie ma system operacyjny. To daje nowe mozliwosci.
[#4] Re: Bluetooth

@Bohun, post #1

Ten Wanderer troche kłuje w oczy.
Może z AI dałoby rade zrobić sprawnie port: https://github.com/zapek/Ambient
1
[#5] Re: Bluetooth

@Mirq, post #4

daloby rade, dodatkowo by pokazalo co trzeba poprawic w zune zeby bylo bardziej zgodne z mui, o ile wanderer jest ok dla slabszych maszynach to docelowo ambient powinien byc takze wg. mnie desktopem na arosie
1
[#6] Re: Bluetooth

@michal_zukowski, post #5

Byłoby pięknie ale zdaje się, że takie oficjalne włączenie Ambienta do dystrybucji AROS-a wyklucza niezgodność ich licencji.

Ostatnia aktualizacja: 23.08.2026 07:00:34 przez Bohun
[#7] Re: Bluetooth

@Bohun, post #6

nie, ambient jest na gpl, a morphos przeciez go dołącza, tak jak inne programy na gpl
[#8] Re: Bluetooth

@michal_zukowski, post #7

ok, chodziło mi o to, że nie można Ambienta włączyć do NB i źródeł AROS-a. Jak ktoś stworzy dystrybucję z Ambientem to oczywiście, to będzie legalne.
[#9] Re: Bluetooth

@Bohun, post #8

Można Ambienta właczyć do źrodeł i do NB gdyby ktoś chciał. GPL może działać na innym "licencjach". To inne licencje nie mogą działać na GPL. (czyli nie może zrobić zmian do Ambient i twierdzić, że są na APL).
Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem