@wali7,
post #1
Własnie skończyłem lutować kartę turbo 68060 dla GBA1000. Na razie wiem, że obie przetwornice impulsowe (3.3 V dla Xilinxów i 3.3V/5V dla CPU core) działają.
Zdecydowałem się wlutować oscylator 40 MHz, mimo że skłaniałem się ku 20 MHz: obejrzałem dokładnie zdjęcia karty którą uruchomił hese, i wyglada na to, że wsadził tam jednak 40 MHz.
Więcej nie mogę dziś zrobić, bo odkryłem właśnie, że mój stacjonarny PC nie ma portu parallel

(a pod taki port mam programator :( ), nie mówiąc już o laptopie... Jutro spróbuję w pracy zaprogramować układy na jakimś starszym PC. Potem głęboki oddech i próba uruchomienia całości w GBA.
Oznacza to również, że dotarły do mnie zamówione częsci, więc dziś/jutro roześlę je (zainteresowani wiedzą o co chodzi :) ).
Do Krisba - zdjęcia GBA z Thylacine spróbuję zrobić wkrótce. Powoli dojrzewam do zrobienia drugiego filmiku z GBA1000... jednak stoi na przeszkodzie moje legendarne lenistwo/brak czasu - przeniesienie sprzętu do kuchni i złożenie do kupy na stole (jedyne nadające się miejsce na studio filmowe ;) ) przeraża mnie od strony logistycznej. Ale w końcu to zrobię....