[#1] podstawka pod 68040 wanted!
Hej,
czy ktoś się orientuje, gdzie można kupić podstawkę pod 68040/68060?
[#2] Re: podstawka pod 68040 wanted!

@wali7, post #1

potrzebujesz 16 x Sil 14pin czyli 2 takie zestawy za niecałe 20 zeta
[#3] Re: podstawka pod 68040 wanted!

@Kilos, post #2

Nie polecam tego rozwiązania. "Celowanie" w otwory podstawki nóżkami procesora to niezła zabawa.

Polecam tutaj:
link
[#4] Re: podstawka pod 68040 wanted!

@stachu100, post #3

no jak dla mnie celowanie wygląda dokładnie tak samo czy jest to podstawka "fabryczna" czy też złożona z 16 części
oczywiście najpierw wkładamy wszystkie w płytę, potem wkładamy cpu i dopiero lutujemy, nie ma siły żeby coś było nie halo, ale jak kto lubi...
[#5] Re: podstawka pod 68040 wanted!

@stachu100, post #3

Taka się nie nadaje też 18x18 tylko brakuje jej paru pinów ale zawsze można by dorobić?

>>>LINK
[#6] Re: podstawka pod 68040 wanted!

@amizet, post #5

musiał byś wiercić
[#7] Re: podstawka pod 68040 wanted!

@stachu100, post #3

Dzięki za pomoc. Zamówiłem tę na eBay.
O składaniu z listewek myślałem, tak mam w GBA1000 zrobioną podstawkę pod FPU, no ale o ile to mniej nóżek od 68060....
[#8] Re: podstawka pod 68040 wanted!

@wali7, post #7

nie ma znaczenia ile jest nóżek, patent polega na tym żeby nie lutować tego pojedynczo tylko najpierw włożyć sil-e, potem w to wszystko cpu i dopiero lutować co daje gwarancję, że wszystko będzie równiutko dopasowane

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2015 16:53:36 przez Kilos
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem