[#1] Dziwne zachowanie myszki
Cześć!
Zakupiłem myszkę, oryginalna trumienka, ale po podłączeniu dość dziwnie się zachowuje.
Generalnie nie działa prawy klawisz, raz jednak na jakiś czas zadziała, ale wtedy nie działa kierunek góra dół.
Czy to coś po stronie myszy, czy może sprzętowy problem po stronie Amigi? (600-tka)
Mieliście taki objaw?
[#2] Re: Dziwne zachowanie myszki

@elroy, post #1

A to jest jedyna mysz od Amigi, którą masz ? z tym klawiszem, to może być popsuty stycznik. Inna opcja - to może być połamany kabel. Ta myszka jest strasznie stara. Już lepsza by była taka: link do aukcji. Ja mam podobną, tylko tyle że różową.
[#3] Re: Dziwne zachowanie myszki

@elroy, post #1

Istniała przed laty partia myszek trumienek przeznaczona do C64 i miały odwrotnie piny 2 i 3. Może to coś takiego?
[#4] Re: Dziwne zachowanie myszki

@ZbyniuR, post #3

Problemem okazała się jednak pierwotnie zakupiona myszka. Kolejna działa wzorowo.
Dzięki za porady!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem