[#1] Szukam części zamienne do joysticków ...
Witam,

czy ktoś się orientuje czy są gdziekolwiek do dostanie części zamienne do joyi?
Głownie chodzi mi o sprężynki do styków od Quick-Joy Superchanger SV-123, czy gumki do QuickShot-a 131?

Z góry dziękuję za jakiekolwiek namiary.
[#2] Re: Szukam części zamienne do joysticków ...

@Renton, post #1

Ja mam na gumki taki patent. Znalazłem w domu gumki z pilota (te szare) - wyciąłem je.
Z oryginalnych (żółtych) wywaliłem środek i użyłem ich jako mocowanie.

[#3] Re: Szukam części zamienne do joysticków ...

@robertos231, post #2

Ja bym pewnie wstawił jakieś mikrostyki, tego teraz jest opor, można przebierać :D
[#4] Re: Szukam części zamienne do joysticków ...

@robertos231, post #2

Można w sklepach elektronicznych kupić zestaw naprawczy do pilotów i tam są podklejki do przycisków - sprawdza się to znakomicie :)
[#5] Re: Szukam części zamienne do joysticków ...

@RAL, post #4

Niestety ja swoje mam nie do uratowania, potargane całe.
Do tego QuiskShota zamontuję jednak mikrostyki, pewnie będzie to trwalsze rozwiązanie.

A o sprężynkach do QJ ktoś/coś?
[#6] Re: Szukam części zamienne do joysticków ...

@Renton, post #5

Niestety nie musisz zrobić podkładkę w okół mikro styku aby siła nacisku włączyła mikro-styk a potem oparła się na podkładce jeśli cała siłą "pójdzie" w mikro-styk to go porostu rozwalisz.
[#7] Re: Szukam części zamienne do joysticków ...

@Dziadziomiecio, post #6

I nie kupuj tanich mikroprzełaczników - kup takie co wytrzymują dużo cykli. Będziesz mniej razy musiał przelutowywać ;)
[#8] Re: Szukam części zamienne do joysticków ...

@RAL, post #7

Osobiście nie cierpiałem tych pstrykających dżojów, wolałem reanimować gumeczki. Świetna robota z tymi sklejanymi.
A teraz i tak wolę pady. :)
[#9] Re: Szukam części zamienne do joysticków ...

@robertos231, post #2

Te oryginalne, można zregenerować.
Jest taki specjalny lakier przewodzący, właśnie do regeneracji klawiatur pilotów.
[#10] Re: Szukam części zamienne do joysticków ...

@Kamikadze, post #9

Dostanie nowych, dedykowanych podzespołów do joysticków z minionej epoki jest awykonalne. Trzeba się posiłkować podmianą na inne dostępne elementy. Sam mam zamiar stworzyć na nowo płytkę drukowaną do pada, tylko ten brak czasu... Zastosowane będą mikroswitch'e ogólnodostępne.

A sam mam rarytasiki (nie na sprzedaż), swoje "przydasie" sprzed epoki: Blaszki do joya oryginalnie zapakowane i jeden switch z Quickjoya. Gdyby tak każdy poszukał na strychu to niejedno by się jeszcze znalazło...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem