[#1] Wentylator do karty turbo, gdzie kupić.
Witam.
Gdzie kupić wentylator do karty turbo? W miarę płaski i metalowy, żeby dało rade go przykleić do procka. Do tego najlepiej z wydmuchem bocznym. Wszystko ma się zmieścić w desktopie, procesor mam od strony klawiatury, ale i tak za dużo miejsca tam nie ma.
Co polecacie??

Dodam, że kupiłem już jakieś, ale były tak głośne, że nie da rady z nimi pracować.
[#2] Re: Wentylator do karty turbo, gdzie kupić.

@ponior, post #1

Może łatwiej zmniejszyć napięcie dla takiego głośnego, który już masz?

Albo poszukać na stronie link

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2015 10:24:40 przez Vato
[#3] Re: Wentylator do karty turbo, gdzie kupić.

@Vato, post #2

Tak, mam juz w obudowie założony potencjometr i reguluje sobie obroty właśnie w takim wentylatorze 1x1 cm (maleństwo). Chciałem teraz założyć jednak większy wentylator z wydmuchem bocznym, najlepiej metalowy ale nigdzie nie mogę znaleźć pasującego.

najlepiej coś takiego by mi pasowało:

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2015 10:36:53 przez ponior
[#4] Re: Wentylator do karty turbo, gdzie kupić.

@ponior, post #3

Może taki:
link
[#5] Re: Wentylator do karty turbo, gdzie kupić.

@stachu100, post #4

Najlepiej by mi pasował ten z mojego zdjęcia z wydmuchem na bok, tylko gdzie to kupić??

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2015 11:29:38 przez ponior
[#6] Re: Wentylator do karty turbo, gdzie kupić.

@ponior, post #5

Tu jest jak by ktoś szukał, ale cena troche duża
http://www.conrad.pl/Wentylator-miniaturowy-SEPA-HYB35C05PAD-SEPA-113531009-%28DxSxW%29-35-x-35-x-7.5-mm-Napi%C4%99cie-robocze-5-V%2fDC.htm?websale8=conrad&pi=189330&ci=SHOP_AREA_27806_0205071
[#7] Re: Wentylator do karty turbo, gdzie kupić.

@ponior, post #3

Można założyć chłodzenie z laptopa np: To jest Asus A4000

Lub pozyskać chłodzenie z karty graficznej, konsoli lub czegoś w czym jest odpowiednie do wymagań.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem