Nabyłem niedawno od Cosmosa podstawkę Romy 3000 pod Fat Gary do obsługi kości kickstartu 1MB.
Zamontowałem ją wg poradnika na stronie www, ale coś poszło nie tak i Amiga się nie uruchomiła. Wylutowałem więc Romy i wstawiłem samą podstawkę. Niestety nie poszło łatwo i przy wyciąganiu płytki uszkodziłem 7 otworów na płycie głównej i 2 ścieżki. Ścieżki naprawiłem, przez uszkodzone otwory przełożyłem cieniutki drucik miedziany.
Niestety naprawa nie dała efektu, Amiga dalej nie działa. Jest czarny ekran, dioda power przygaszona, dopiero po resecie z klawiatury dioda power się rozjaśnia, ale dalej mam czarny ekran, tyle, że z pionowymi pasami (taki efekt uboczny LCD).
Potrafi ktoś ze schematu płyty napisać mi, który pin Fat Gary idzie do jakiego najbliższego układu? Sprawdziłem, na tyle na ile się znam połączenia z niektórymi układami, ale nie sprawdziłem wszystkich ścieżek, bo nie wiem z czym się łączą, lub z czym się łączą w pierwszej kolejności. Te ścieżki, które naprawiałem niby są połączone, część z Busterem, część z Ramsey.
PS. Podmieniłem wszystkie układy na płycie głównej, na takie które są w 100% sprawne, ale bez efektu (tzn. efekt bez zmian).
Schemat
TU
Ostatnia aktualizacja: 04.05.2015 18:28:50 przez SuperBuster11