[#1] A500-Migający obraz na RGB-SCART
Witam,
Właśnie doszła do mnie A500 i mam problem z migającym ekranem na kablu RGB-SCART, problem z kablem odpada bo A1200 i A600 chodzą na nim bezproblemowo. A500 z modulatorem A520 chodzi bez migania, RGB wygląda w porządku, piny na miejscu, na płycie też nic nie wylane i nie wiem gdzie szukać.

P.S Podpiąłem pod A500 zasilacz od A1200 i obraz nie miga ale TV daje, że brak sygnału mimo, że obraz jest... A1200 z blizzardem 1230 na zasilaczu od A500, chodzi normalnie. Nie wiem co jest grane.
[#2] Re: A500-Migający obraz na RGB-SCART

@koxy, post #1

To powinni potwierdzić elektronicy forumowi - ja miałem podobnie (falujący obraz lub kłopoty z jego uzyskaniem) gdy na pinie 16 łącza scart nie miałem prawidłowego napięcia (w-g wiki powinno być od 1-3 V).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem