[#1] Mac -VS- Neo/NG Amiga
Na stronie http://www.sowerbutts.com/linux-mac-mini/ można zobaczyć schemat blokowy Maca Mini.

I jak widzimy na załączonym obrazku, to wszystko śmiga na jednej szynie. Na moje proste tłumaczenie to tak to rozumie, jeśli oczywiście źle rozumie to się mylę.

W komentarzach pod New's-em -Amiga ciągle rulez...-. Można przeczytać że NG stało się już klasykiem. I to jeszcze stało się klasykiem za "życia" bo produkcja nie "umarła". I wydaje mi się że można odnieść takie wrażenie. Oczywiście jest to moja subiektywna opinia.

Czy mógł by Ktoś zamieścić schematy blokowe Neo/NG Amig? Tak dla porównania po prostu.
[#2] Re: Mac -VS- Neo/NG Amiga

@amizet, post #1

Pegasos II
[#3] Re: Mac -VS- Neo/NG Amiga

@ede, post #2

Coś źle wstawiłeś bo ja nic nie widzę.
[#4] Re: Mac -VS- Neo/NG Amiga

@TomK, post #3

A na czym oglądasz ? Na OWB i FF widać.
[#5] Re: Mac -VS- Neo/NG Amiga

@ede, post #4

Na OWB czy raczej Odyssey. Jak tam pokaż obrazek to mam komuniat SSL connect Error
[#6] Re: Mac -VS- Neo/NG Amiga

@TomK, post #5

Tak, Odyssey Web Browser miałem na myśli (1.24). To na czym konkretnie oglądasz ?
Nic nie kombinowałem, kliknąłem na ikonę "drzewko" i wstawiłwem linka.
[#7] Re: Mac -VS- Neo/NG Amiga

@ede, post #4

Obrazek widać.

Ciekawe, że Pegasos2 ma ten sam codec audio co Efika i sterownik AHI pod MorphOS-em ma wiele sprzętowych częstotliwości, a dla Efiki zrobili tylko jedną częstotliwość (48kHz).

Pytanie do deweloperów MorphOS-a. Nie da się przerobić sterownika audio z Pega dla Efiki?
[#8] Re: Mac -VS- Neo/NG Amiga

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #7

Nie w kodeku rzecz, a w linku między nim, a procesorem MPC5200B. Układ VIA 8231 pozwala na pracę z dowolnie wybraną częstotliwością obsługiwaną przez kodek. MPC 5200B nie.

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2015 18:43:25 przez Krashan
[#9] Re: Mac -VS- Neo/NG Amiga

@amizet, post #1

Jak tak sobie patrzę na wymiary MM to myślę sobie, że wielka szkoda, że nigdy nie powstanie takie AMD APU z PPC w środku, prędzej z ARM-em.
[#10] Re: Mac -VS- Neo/NG Amiga

@Krashan, post #8

Czy da się zrobić nowy sterownik audio z ustawioną domyślnie inną sprzętową częstotliwością?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem