[#1] A1200 - FastATA - nie uruchamia sie dysk
Czesc

Nie wiem czy nie za wczesnie pisze. Mam a1200 z 40/200 pc + bvision i fastata. Wszystko jakos hulalo, do momentu, kiedy okolo miesiac temu probowalem podlaczyc do plyty jeszcze scandoubler DCE. Niestety nie udalo sie:(
Nie pamietam juz teraz czy pozniej uruchamialem Amige czy tez nie, ale wczoraj zachcialo mi sie ja odpalic.
Problem jest teraz taki ze przy kazdym odpaleniu nie widzi dysku (fastata). Co jakis czas nie pokazuje sie nawet kickstart, jezeli nawet sie pokazuje to trzeba chwilke na niego czekac (moze byc to problem "przejsciowki" vga->hdmi). Probowalem troche poruszac ukladami ale to nic nie dalo.
Co polecacie abym zrobil? wyjac wszystko , przeczyscic i wlozyc po kolei?
Z gory dzieki za informacje.
[#2] Re: A1200 - FastATA - nie uruchamia sie dysk

@stefkos, post #1

Polecam AMIGĘ 500 gdzie nie ma problemów z FastATA.
[#3] Re: A1200 - FastATA - nie uruchamia sie dysk

@stefkos, post #1

Oczywiście, przeczyść wszystkie połączenia i podociskaj porządnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem