[#1] Pytanie o stacje i dyskietki 2hd
Witam. Mam pytanie posiadam Amige 500 z oryginalną stacją Panasonic. Stacja dobrze nagrywa i odczytuje dyskietki DD ale z 2HD wogole nie chce współpracować w X-Copy odrazu wyskakuje błąd przy próbie formatowania. Moje pytanie brzmi żeby stacja czytała dyskieki 2HD musi być to stacja przerobiona z PC?
[#2] Re: Pytanie o stacje i dyskietki 2hd

@Damianklb, post #1

Witam. Mam pytanie posiadam Amige 500 z oryginalną stacją Panasonic. Stacja dobrze nagrywa i odczytuje dyskietki DD ale z 2HD wogole nie chce współpracować w X-Copy odrazu wyskakuje błąd przy próbie formatowania. Moje pytanie brzmi żeby stacja czytała dyskieki 2HD musi być to stacja przerobiona z PC?

a okienko drugie zaślepiłeś??
[#3] Re: Pytanie o stacje i dyskietki 2hd

@Fiszer18, post #2

Tak. Wszystko robiłem jak trzeba. Mi chodzi głównie czy orginalna stacja powinna czytać dyskietki 2HD

Ostatnia aktualizacja: 14.10.2015 20:36:40 przez Damianklb
[#4] Re: Pytanie o stacje i dyskietki 2hd

@Damianklb, post #3

u mnie czyta...
[#5] Re: Pytanie o stacje i dyskietki 2hd

@Fiszer18, post #4

U mnie na oryginalnej stacji w A500 też były problemy za to przerobiony ALPS formatuje jak leci.
[wyróżniony] [#6] Re: Pytanie o stacje i dyskietki 2hd

@sebar27, post #5

Miałem kiedyś stację Amiga 1010. To zewnętrzny flop od A1000 i za nic w świecie nie chiała działać z dyskietkami HD nawet z zaklejonym okienkiem. Także coś w tym jest.
[#7] Re: Pytanie o stacje i dyskietki 2hd

@Jacenty, post #6

Czyli moja stacja można powiedzieć że jest w porządkuszeroki uśmiech
[#8] Re: Pytanie o stacje i dyskietki 2hd

@Damianklb, post #7

Sprawdziłem moje 8 stacji amigowych i 6 przerobionych od PC, wszystkie amigowe bez problemu pracowaly z dyskietkami 2HD. Tylko jedna z przerobionych od PC miała problem jak nie zakleiłem drugiego okienka.
[#9] Re: Pytanie o stacje i dyskietki 2hd

@Marcin74, post #8

A ja na stałe sklejam czujnik i zapominam o zabawnie w zaklejanie okienek raz na zawsze.
[#10] Re: Pytanie o stacje i dyskietki 2hd

@sebar27, post #9

ja wlutowuje mostek i obwód przy czujniku jest zawsze zamknięty.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem