[#1] Jaki to SIMM ?
Kiedys jak jeszcze mialem PPC ta pamiec byla u mnie w Blizzardzie. Niestety nie pamietam ile pamieci kosc zawiera, a nie mam jak sprawdzic teraz. Czy ktos z obrazka potrafi wywrozyc ile MB jest na kosci? Jedynie co wiem to ze na pewno jest to albo 32, albo 64 albo 128.

[#2] Re: Jaki to SIMM ?

@sordan, post #1

Sprawdzasz oznaczenie kości, szukasz noty katalogowej, zwracasz uwagę na pojemność i organizację pamięci (np. 4mx4 oznacza 4x1024x1024 po 4bit), sumujesz, dzielisz przez 8 i masz wynik w MB.
[#3] Re: Jaki to SIMM ?

@sordan, post #1

128MB
[#4] Re: Jaki to SIMM ?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Dzieki za odpowiedzi.
[#5] Re: Jaki to SIMM ?

@sordan, post #4

Czy takie pamięci mogą być do apollo
http://zapodaj.net/34b1072e58551.jpg.html
[#6] Re: Jaki to SIMM ?

@Amigo-A1200-040, post #5

Odkopię temat. Wpadły mi w ręce takie pamięci
link
link
link
Wie może ktoś co to i czy nada się do AMIGI??
[#7] Re: Jaki to SIMM ?

@nostrum666, post #6

Odkopię temat. Wpadły mi w ręce takie pamięci
Wie może ktoś co to i czy nada się do AMIGI??

Dwie pierwsze z pierwszego zdjęcia to 8MB i z Wichrem działają do 42MHz - przynajmniej te co ja posiadam.
[#8] Re: Jaki to SIMM ?

@spidi, post #7

To już jakaś dobra wiadomość. Może się kiedyś przydadzą. Ciekaw jestem co z pozostałymi. Niestety nie mam ich jak sprawdzić.
[#9] Re: Jaki to SIMM ?

@nostrum666, post #8

Korzonek ? Ten koło mnie ? Podeślij sprawdzę

Edyta: ach yeraz widzę że Korzonek opolski a nie ten częstochowski ;)

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2017 20:24:20 przez mikecios
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem