[#1] Pomoc w dobraniu zasilacza do PowerBooka G4
Bardzo bym prosil o pomoc w dobraniu wlasciwego zasilacza. Posiadam PowerBooka G4, lezy od dluzszego czasu, sprawny ale nabylem go bez zasilacza. Przyszedl ten moment, ze pasuje go wreszcie uruchomic, ale idzie zwariowac z tymi aukcjami.

Poszukuje na allegro lub ebay:
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=g4&search_scope=category-147906&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-af-dyn-fall-v2-ele-1-3-0111&a_enum[18449][2]=2&a_text_f[18092][0]=24&a_text_f[18092][1]=25

moj mac jest srebrny, G4 1 GHz z tylu ma napisane:
Model Number: A1046, Rated 24,5V 2,64A MAX. 2003r.

nie wiem czy musze dobrac dokladnie taki, czy moga byc te 1,8A 45w? bardzo bym prosil o pomoc w odnalezieniu odpowiedniej aukcji, oczywiscie tej tanszej niz drozszej :)
[#2] Re: Pomoc w dobraniu zasilacza do PowerBooka G4

@juen, post #1

zasilacz działający z iBookiem G3/G4 będzie nadawał się do aluminiowej serii PB G4. Sprawdzone. Z pewnoscia ten a aukcji 5618241003 bedzie ok. Mam kilka firmowych zasilaczy, poszlo na PW.

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2016 20:32:12 przez charliefrown
[#3] Re: Pomoc w dobraniu zasilacza do PowerBooka G4

@juen, post #1

Najlepiej oryginalny 65W. Na 45W Twój PB najprawdopodobniej nie wystartuje bez baterii.
[#4] Re: Pomoc w dobraniu zasilacza do PowerBooka G4

@juen, post #1

Lepiej mieć ten 2,65A. Co prawda o oryginalny raczej trudno. Widzę że jakieś Movano jest, to oczywiście chińska podróbka, ale zasilacze Movano do lapków x86 dają u mnie radę, więc raczej bym w niego celował, niż w te 45W.

Rzecz w tym, że PowerBook pod obciążeniem może przekroczyć te 45 W. Wtedy komputer pomaga sobie baterią, co ma dwa negatywne skutki. Po pierwsze bateria nie ładuje się, mimo pracy z sieci. Po drugie jeżeli bateria jest zdechła, to może Ci się nawet komp wyłączyć...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem