[#1] Dodatkowy RAM i lekko rozlana bateria
Wpadło ostatnio w moje ręce rozszerzenie pamięci do A500 z zegarem. Niestety bateria zdążyła już zrobić swoje (foty poniżej) i tak zastanawiam czym przeczyścić zainfekowane elementy. Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.

Foto 1
Foto 2
[#2] Re: Dodatkowy RAM i lekko rozlana bateria

@MarX, post #1

Żadna tragedia wyczyść to na mokro później topnik plus trochę cyny i gotowo
[#3] Re: Dodatkowy RAM i lekko rozlana bateria

@MarX, post #1

Na pewno izopropanolem i szczoteczką nie zaszkodzi.

Ostatnio robiłem znajomemu kilka płyt, gdzie już bardzo wylała bateria. Tym samym sprawdziłem nowy płyn Wartona do myjek ultardzwiękowych do takich celów. Spisał się nawet nieźle.

[#4] Re: Dodatkowy RAM i lekko rozlana bateria

@Architect1200, post #3

ok dzięki chłopaki. Czy taki izopropanol będzie OK? Jakiej szczoteczki używacie ?
[#5] Re: Dodatkowy RAM i lekko rozlana bateria

@MarX, post #4

No jak to jakiej, najlepsza to stara od mycia zębów. szeroki uśmiech
Mam i dentystyczną z mosiężnym włosiem o regulowanej twardości do czyszczenia wierteł, ale ona jest do tego za twarda. Najlepiej tylko szczoteczką do zębów przemyj.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem