[#1] Amiga Floppy Drive emulator using Raspberry Pi
Czy warto zrobić sobie taki emulator co sądzą o tym fachowcy znający temat projektu?Pytanie od mojego kolegi co niema konta na PPA.
Projekt na stronie:
http://amigadrive.blogspot.com/
[#2] Re: Amiga Floppy Drive emulator using Raspberry Pi

@barbaramazurek, post #1

Gotek pewno taniej wyjdzie i będzie bardziej funkcjonalny. Czas konto założyć oraz darmowy Internet.

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2016 18:11:38 przez pong777
[#3] Re: Amiga Floppy Drive emulator using Raspberry Pi

@pong777, post #2

Dziękuję za odpowiedz ale podobno to emuluje 4 stacje dysków jak się ma Raspberry Pi 2 to nie tak drogo wychodzi.Konto mu założyłam ale nie zaakceptowali a darmowego internetu ponoć już nie ma lub się kończy.
[wyróżniony] [#4] Re: Amiga Floppy Drive emulator using Raspberry Pi

@barbaramazurek, post #1

Pewnie, że warto, koszt samego międzymordzia jest niewielki. Ja mam włączoną emulację dwóch stacji do których można wkładać po 4 wirtualne dyskietki.
[wyróżniony] [#5] Re: Amiga Floppy Drive emulator using Raspberry Pi

@barbaramazurek, post #3

darmowego internetu ponoć już nie ma lub się kończy

link
[#6] Re: Amiga Floppy Drive emulator using Raspberry Pi

@km-l, post #4

Dziękuję za odpowiedz
[#7] Re: Amiga Floppy Drive emulator using Raspberry Pi

@maliniak, post #5

Dziękuję za odpowiedz ale trzeba mieć modem i mieszkać w dobrym zasięgu sieci .
[wyróżniony] [#8] Re: Amiga Floppy Drive emulator using Raspberry Pi

@barbaramazurek, post #1

Witam
Ta wersja została rozbudowana przez różnych amiga fanów i na dzień dzisiejszy jest kilka wersji tego projektu.
np. taka: klik wykonana przez jednego z użytkowników forum a1k.org.
Niemcy robili zbiorowe zamówienie i zamówili 167 pcb, także w niektórych kręgach jest to populary interfejs.

Pozdrawiam
[#9] Re: Amiga Floppy Drive emulator using Raspberry Pi

@janekdrukarz, post #8

Dziękuje za informację szkoda że wcześniej nie podjęłam tematu już zamówiłam płytki do starszej wersji ,zamówienia nie mogę cofnąć ale myślę że też będzie dobrze działało .Trzeba wrócić do starej zasady (najpierw pytaj potem rób)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem