[#1] Kto wymienia kondensatory w pobliżu...
Chłopaki, wiem, że to jest non stop wałkowane, ale google tak mnie zepsuło, że nie potrafię znaleźć przez forumową wyszukiwarkę tego, co mnie interesuje. A chcę zapytać, kto wymieniłby efektywnie i schludnie kondensatory na płycie A600 (i może również A1200) w pobliżu Chełma? Z drugiej strony, niedawno przeczytałem, że ktoś z forum zaniósł płytę do jakiegoś punktu serwisowego i w paręnaście minut mu to wymienili za 30 zł (jeśli dobrze pamiętam).
[#2] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Umpal, post #1

Jeśli nie znajdziesz nikogo w pobliżu to ja Ci mogę wymienić. Tylko musiałbyś wysłać mi płyty.
[#3] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Umpal, post #1

Moge wymienic jestem lublinie
[#4] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Umpal, post #1

Ja tez mogę wymienić ale wysyłkowo chyba że przyjedziesz do Łodzi :) jak poszukasz w moich postach to znajdziesz zajęcia z mojej pracy przy wymianie :)
PS. Za 30 zł gwarantuje że nikt ci kompletu nie wymieni jak ma być ładnie to jest pracy na około 3h oczywiście na szybko zrobią w godzinkę ale i tak nie w tych pieniądzach

Ostatnia aktualizacja: 13.04.2016 18:13:14 przez kataklysm
[#5] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Umpal, post #1

Jak jesteś z Chełma to przyjedź/przyjdź na Amiparty w sierpniu. O ile lutowanie na party to niekoniecznie dobry pomysł to ktoś może tą płytę od Ciebie wziąć, przelutować i odesłać.
[#6] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Jenot, post #5

Dzięki chłopaki za odzew. Będzie z czego wybrać. Sprawa nie jest na już, a Amigi nie są moje. Za jakieś trzy miesiące będę u przyjaciela, który już z 10 lat nie wyciągał ich na światło dzienne i całkiem możliwe, że będą się nadawać do wymiany kondków. Jeśli tak będzie, a on sam się na to zgodzi, to chcę wiedzieć zawczasu, do kogo można by się zgłosić.
[#7] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Umpal, post #6

Jeśli wyślesz to polecam się :)
[#8] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@rj1307, post #7

Na początek wolałbym z niedalekim dojazdem i zrobieniem na miejscu, bo ja zabawię tam tylko jeden, może dwa dni, a później jadę w głuszę, a jeszcze później dalej niż na koniec świata, gdzie o Amigach nawet nie słyszeli, więc wysyłka będzie ostatnią deską naglącego ratunku.

Ostatnia aktualizacja: 13.04.2016 18:43:00 przez Umpal
[#9] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Umpal, post #1

Ja polecam kolegę "jarob". Nie tylko wymienił kondziory ale i testował płytę czy jest stabilna i wogóle.
Wymienia też kondzie w zasilaczach co również jest istotne. Polecam z własnego doświadczenia.
[#10] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Jacenty, post #9

Dzięki za cynk.
[#11] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Umpal, post #10

Zakupiłem kondensatory na Alledrogo , potem zaniosłem do serwisu komputerowego razem z płytą Amigi i na drugi dzień miałem je wymienione.Koszt wymiany oscylował w granicach 20-30 złotych już nie pamiętam dokładnie.
[#12] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Stoopi, post #11

Tym kimś, o kim napisałem wyżej, że zaniósł do serwisu byłeś ty
Dzięki
[#13] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Umpal, post #12

No proszę, elektronicy zawodowcy biorą 20-30, natomiast "życzliwi" Amigowcy, to by chcieli z 200 zł wytargać.szeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiech
[#14] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Andrzej Drozd, post #13

Również polecam kolegę "jarob" , robiłem już kilka płyt , wszystko zrobione na tip top.

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2016 08:31:40 przez zorkadar
[#15] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Stoopi, post #11

No to konkretnie bo pracowałem w serwisie komputerowym parę lat i take usługi też robiliśmy ale zapłacić podatek dochodowy i pracownikówi plus inne koszty a od klienta wziąć trzy dychy za 3h pracy to chyba sam sobie możesz odpowiedzieć chyba że trafiłeś na jakiegoś amigowca który życzliwie zrobił ci to po kosztach. Ja prywatnie biorę 50 zł
[#16] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@kataklysm, post #15

Napisałem w tamtym wątku że bez faktury.Do tego swojego serwisu chodzę ze wszsytkim co mam.Za przegląd Atari 130XE z wymianą 2 kondensatorów zapłaciłem 30 złotych na przykład.Robię przegląd elektroniki w swoich Commodorach, Atari, stacjach dysków do nich, zasilaczach.Znają mnie już bardzo dobrze i z naprawdę sporą ciekawością wypytują o nowinki w tym małym i dosyć hermetycznym światku retro komputerów.
[#17] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Andrzej Drozd, post #13

U mnie taka akcja wymiany samych kondensatorów też gdzieś około 30 zł by kosztowała. Trzy godziny roboty włącznie z czyszczeniem padów, pcb i diagnostyką płyty na poziomie wizji, dźwięku i hdd. Padów nie naprawiam bo to dosyć pracochłonna i droższa usługa (bardziej modelarsko-naprawcza). Oczywiście komplet kondensatorów zapewnia zainteresowany .
[#18] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@Umpal, post #1

Skorzystam z okazji i podłącze się pod pytanie
Mógłby mi ktoś polecić punkt w okolicach Rzeszowa gdzie można by dokonać takiego zabiegu ?

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2016 13:23:41 przez philipo
[#19] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@philipo, post #18

Znam takiego jednego...
[#20] Re: Kto wymienia kondensatory w pobliżu...

@dez3, post #19

Dzięki za info Sprawę kondensatorów prawdopodobnie ogarnie mi znajomy, ale rozumiem że można się odezwać na PW gdybym jednak potrzebował pomocy ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem