[#1] Szukam romu z A3000UX.
Niedawno widziałem na jednym z portali aukcyjnych zrzut ekranu bootmenu z Amigi 3000UX - był wybór WB2.x i Unix. Czy ma ktoś Amigę z takim romem by go zgrać i mi przesłać? Sam mam superkickstart (wybór 1.3 / 2.x) i bardzo mi się to rozwiązanie podoba. Chciałbym też spróbować pobawić się z Unixem.
[#2] Re: Szukam romu z A3000UX.

@Rafał A-3000, post #1

Sam ROM nie wystarczy, musisz jeszcze tego AMIXa mieć.
[#3] Re: Szukam romu z A3000UX.

@recedent, post #2

AMIXa pewnie łatwiej będzie zdobyć niż sam rom. Stąd zaczynam od rzeczy trudniejszej.
[#4] Re: Szukam romu z A3000UX.

@Rafał A-3000, post #1

Nie ma takiego romu w sensie kickstartu. Te bootmenu jest zawarte w romie karty A26x0.
No chyba, że chodzi o inne bootmenu (w tym jest wybór Amiga Dos 020/030, a nie WB2.x), tak czy siak, nie ma takiego kickstartu. Poza tym nie jest potrzebny do zabawy z Amixem. Jeszcze zanim zaczniesz bawić się tym Unixem to sprawdź wymagania sprzętowe, bo połowa Twojego sprzętu jest z nim niekompatybilna.
[#5] Re: Szukam romu z A3000UX.

@cholok, post #4

Tutaj jest mowa o Amidze 3000 nie 2000.
[#6] Re: Szukam romu z A3000UX.

@_Skiba, post #5

Słuszna uwaga. Mam A3000D. Widok ekranu Boot Menu widać na tym poście:
http://www.amibay.com/showthread.php?81920-Very-complete-Amiga-3000UX-set-!!
Pomyliłem tylko DH0 z WB2.x
[#7] Re: Szukam romu z A3000UX.

@Rafał A-3000, post #6

Wiem, że A3000, ale zdziwiło mnie to bootmenu. Jedyne odbiegające jest to z tych kart turbo. Zaś to z aukcji to zwykłe bootmenu z 2.0.
[#8] Re: Szukam romu z A3000UX.

@cholok, post #7

Myślisz, że Unix_Boot to tylko nazwa partycji? Nie używam 2.0, więc mogłem się pomylić. Skojarzyło mi się bardziej z wyborem kickstartu, który mam u siebie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem