[#1] Nowy Vampir V2 500/2000
Witam.
Czy ktoś może się orientuje czy nowy Vampire v2 będzie działać na amiedze CDTV?
link
[#2] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@Bon3r, post #1

Z tego co mówią twórcy - powinna, z resztą jak większość turbiaczy do A500 nakładanych na procka. Problemem może być fizyczne zamknięcie obudowy, ale to się dopiero okaże, ostatnio na SACP Flops miał CDTV bodajże z Savyną i było wszystko ładnie zamknięte.
[#3] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@Bon3r, post #1

Co ty nam tu za linki wklepujesz? Nie wstyd ci? Komentujący gadają o jakichś popierdółkach, a nie wpadli na to, że osobna karta FPGa nie będzie mogła nazywać się AMIGA.OK
[#4] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@Bon3r, post #1

Moze zapytaj ekspertow z linka ktorego nam wkleiles, mozna wiele madrego sie tam dowiedziec. Ja na przyklad dowiedzialem sie, ze jestem idiota, osłem i palantem, a karta Vampire 2 to pasozyt.
[#5] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@madman15, post #2

Flops miał CDTV bodajże z Savyną i było wszystko ładnie zamknięte.

a nie jest tak ze ta karta jest w dwoch wersjach A500 i dedykowana dla CDTV ?
Wiem że kiedyś nie wszystkie rozszerzenia pasowały "mechanicznie" do CDTV
[#6] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@AmigaPL, post #5

Nie wiem, nie dopytałem, jest to możliwe że to jakaś wersja CDTV.
[#7] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@madman15, post #6

Jest to ta sama karta. Savyna jest zaprojektowana do CDTV, a dzięki reiserowi można ją upchnąć w 500-tce.
[#8] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@amigachelm, post #7

W A500 ponoć udaje się czasem zamontować to rozszerzenie bez risera. To zależy od płyty głównej.
[#9] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@amigachelm, post #7

Masz racje zwracam honor
[#10] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@misiek2, post #8

Ona się tylko opiera 2mm na procesorze, u mnie po skręceniu nic nie widać. Ostateczne wyjście to zawsze można procek wlutować w płytkę Savyny.
[#11] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@Bon3r, post #1

Dobra, zabawki zabawkami... kiedy Vampir do A1200?
Dożyjemy? :)
[#12] Re: Nowy Vampir V2 500/2000

@Duracel, post #11

Na razie maja problem ze zlaczami. Chca za $3-4. A nie za $15 wiec moze to sie jeszcze przeciagnac.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem