[#1] Gniazdo Joy/mysz
Witam!
Ostatnio przechwycilem Amige 500 Rev8a w ladnej niepozolklej obudowie. Wszystko byloby fajnie ale Piny gniazd Jojsticka oraz myszy sa powylamywane. Naturalnie chce obydwa gniazda wymienic wiec planuje kupic nowe. Zastanawiam sie czy sa to zwykle gniazda d-sub 9pin meskie katowe RS232? Wydaje mi sie ze te oryginalne Amigowe maja ciensze piny. Chyba ze mam jakas schize. Wymienial moze ktos z was te gniazda?
[#2] Re: Gniazdo Joy/mysz

@Geeman, post #1

Tak, to są „męskie” gniazda DB9.
[#3] Re: Gniazdo Joy/mysz

@Krashan, post #2

Ok to zamawiam, dzieki!
[#4] Re: Gniazdo Joy/mysz

@Geeman, post #1

Mam płytę gdzie w obydwu portach niektóre piny są powyłamywane w połowie długości. Niektóre z powyłamywanych pinów to piny na których są różne sygnały. U mnie to nie rzutuje na działanie. Nie planuję wymieniać.
[#5] Re: Gniazdo Joy/mysz

@misiek2, post #4

Komuś przeskadzały to je potraktował cążkami do paznokci.
[#6] Re: Gniazdo Joy/mysz

@misiek2, post #4

U mnie wyglada to zapewne podobnie jak u ciebie ale jakos deneruje mnie to, czuje jakby Amiga byla szczerbata:)
[#7] Re: Gniazdo Joy/mysz

@Geeman, post #6

Cóż, ubytki w uzębieniu na skutek upływu czasu
[#8] Re: Gniazdo Joy/mysz

@misiek2, post #7

Wiec zalatwie jakas proteze:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem