[#151] Re: Turbo 030 od Matze

@lukzer, post #150

Sprawdziłem też z 10pF i jest tak samo słabo. W wolnej chwili poszukam tego 15pF gdzieś z odzysku i jeszcze popróbuje.
[#152] Re: Turbo 030 od Matze

@Kilos, post #151

jak z 15pF sie nie poprawi to wychodzi ze każdy egzemplarz żyje własnym życiem i kartę można traktować jedynie jako ciekawostkę... przynajmniej dopóki Matze nie jej przeprojektuje
[#153] Re: Turbo 030 od Matze

@lukzer, post #152

Znalazłem 15pF, zapodałem i u mnie to nie pomaga, a wręcz jest gorzej, bo przy 50MHz w ogóle najczęściej nie wstaje. Trochę zaczęła wstawać na 40MHz po tym jak podziała trochę na 33MHz i nieco się nagrzeje, ale jest w tym tyle przypadkowości, że człowiekowi ręce opadają...
U mnie karta jest używalna przy 33MHz na chwilę obecną. Testuję z dwoma egzemplarzami karty głównej w wersjach 0.9d i 0.9g. W obu przypadkach jest tak samo.

kartę można traktować jedynie jako ciekawostkę...

Obawiam się, że na chwilę obecną tak. Dla porównania złożyłem kilka TK-020 Matzego i tutaj bez porównania. Karty działają stabilnie i bezproblemowo. Jakiś czas temu pogoniłem swoją na 33MHz co wg. Matzego teoretycznie miało nie działać, bo SDRAM jest mocno przetaktowany, ale karta hula już bezproblemowo kilka miesięcy.

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2019 19:45:53 przez Kilos
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem