[#1] Pad CD32 - zepsuta wtyczka
Chciałbym wyremontować dodatkowego pada do CD32. Problem w tym, że ma uciętą wtyczkę. Zakupiłem już wtyczkę RS232 ale nie wiem jak połączyć kolorowe kabelki bo:
1. Wtyczka zepsuta gdzieś się kiedyś zawieruszyła :(
2. W padzie działającym nie chcę rozwalać wtyczki. Dokładne sprawdzanie miernikiem zmusiło by mnie do odlutowywania kabelków po kolei.

Ma ktoś pomysł jak to połączyć? Może gdzieś ktoś ma, widział dokładne zdjęcia połączeń tych kabelków?
Z góry dziękuję za pomoc ;)
[wyróżniony] [#2] Re: Pad CD32 - zepsuta wtyczka

@Koyot1222, post #1

Jest coś takiego na AmiNecie.
[#3] Re: Pad CD32 - zepsuta wtyczka

@Solo Kazuki, post #2

Dzięki! Właśnie gdzieś mi po głowie chodził ten obrazek ;) Nie do końca rozumiem opis. Tzn. że to jest widok gniazda do którego się wkłada wtyczkę?
[wyróżniony] [#4] Re: Pad CD32 - zepsuta wtyczka

@Koyot1222, post #3

Ja to rozumiem tak, że jakbyś trzymał wtyczkę w ręku i ją rozbebeszył to "od środka" tak to będzie wyglądać jak na powyższym obrazku (czytelniej - poniżej. Wybacz szybki szkic):

[#5] Re: Pad CD32 - zepsuta wtyczka

@Koyot1222, post #3

Tak
[#6] Re: Pad CD32 - zepsuta wtyczka

@Koyot1222, post #3

Chyba widok wtyku od tyłu, to sugeruje wtyczka i lupka po lewej stronie.
[#7] Re: Pad CD32 - zepsuta wtyczka

@recedent, post #4

oki! Teraz bardziej logicznie ok, racja
[#8] Re: Pad CD32 - zepsuta wtyczka

@makarsky, post #6

Obie opcje wychodzą na to samo. Ale w skrócie można powiedzieć, że jak ułożysz wtyczkę tak masz lutować kabelki do niej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem