[#1] Uratowane od zagłady.
Kolegi szwagier wywalił to do śmieci.
Na szczęście kolega pamiętał, że "coś mu o takich złomach mówiłem"... i mi je dał szeroki uśmiech
A500 stan obudowy średni, płyty ładny. A600 podobnie.
MegaRam HD podobnie.
CD Rom słabiutko.

link

...i od razu pytanie czy z MegaRam HD da się uruchomić pakiet WHDload na zwykłej A500?

Ostatnia aktualizacja: 01.10.2016 20:54:02 przez Vato
[#2] Re: Uratowane od zagłady.

@Vato, post #1

Czemu ma się nie dać? że IDE w MegaRam HD nie jest kompatybilne z RDB? A570 działa?
[#3] Re: Uratowane od zagłady.

@TechNineWonder, post #2

Jeszcze się okazało że w A500 jest stado kickstartów Takie prezenty to ja lubieć szeroki uśmiech
(fota dołączona do katalogu)

Ostatnia aktualizacja: 01.10.2016 21:18:24 przez Vato
[wyróżniony] [#4] Re: Uratowane od zagłady.

@Vato, post #3

gratuluje nowego nabytku, sprzet musial nalezec do jakiegos prawdziwego pasjonaty/profesjonalisty, bo malo kto ze zwyklych lamaczy dzoja mial cos wiecej niz dodatkowy ram lub stacje dyskow do A500 w PL.
[#5] Re: Uratowane od zagłady.

@Vato, post #1

Ło ja nie mogę! Ale masz mega fajny prezent pod choinkę od losu, i to wczesny! ;D Naprawdę się cieszę, że uratowałeś te Amigi od zagłady. I serdecznie gratuluję zarówno dojścia tych sprzętów do Twojej kolekcji, jak i takiego zdarzenia i wszystkiego, co się na nie złożyło, w tym kumatego kolegi (domyślam się, że mu podziękujesz odpowiednio, a może i już podziękowałeś) i uprzedniego poinformowania go o kolekcjonowaniu takich sprzętów. Dobra robota. Heh, podekscytowałem się zupełnie jakbym to ja sam znalazł.
[#6] Re: Uratowane od zagłady.

@CJ Warlock, post #5

Tak.
Mam zamiar to wyczyścić, odpalić i odwdzięczyć się jakąś wypasioną whisky albo cuś takiego

Ostatnia aktualizacja: 01.10.2016 23:50:43 przez Vato
[#7] Re: Uratowane od zagłady.

@Vato, post #6

Witam. To jak sië zabierzesz do tego?
Standardowo pod prysznic?
[#8] Re: Uratowane od zagłady.

@Mikrobi, post #7

Prysznic już był. Po nim widać czy są poważne rysy. No cóż... jakieś są ale to nie dziwota.
Dostałem te sprzęty w worku po ziemniakach i tak leżały gdzieś w piwnicy przez lata.
Teraz przegląd i czyszczenie drobiazgów
[#9] Re: Uratowane od zagłady.

@Vato, post #3

Jeszcze w tym wszystkim na dnie worka po ziemniakach znalazłem przełącznik mysz/joystick Może ktoś poznaje swoją robotę? link
Mocno zardzewiały ale działa ok, racja
[#10] Re: Uratowane od zagłady.

@Vato, post #1

...i od razu pytanie czy z MegaRam HD da się uruchomić pakiet WHDload na zwykłej A500?

na zwykłej A500 nie da się bo wymaga kickstartu 2.0 ...jak wlozysz kostke powinno sie dac
[#11] Re: Uratowane od zagłady.

@HOŁDYS, post #10

W moim poście #3 opisałem (są też fotki) że znalazłem w środku stado kickstartów
[#12] Re: Uratowane od zagłady.

@Vato, post #1

Widzę Vato że masz w tym roku szybciej gwiazdkę, super egzemplarze ci się trafiły
[#13] Re: Uratowane od zagłady.

@Steishen, post #12

Jakby tak na to spojrzeć... to miałem już jakieś 3 gwiazdki w tym roku OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem