[#1] Karta Turbo do CDTV
Czy ktoś mógł by zaprojektować kartę do CDTV min. 020 + 32 MB ram, tak aby CD działało.

Sprzęt jest super jest go całkiem sporo tylko nie ma do niego Turbo może komuś by się opłaciło wypełnić niszę na rynku.

Vampir 500 się nie mieści niestety chodź na niego mocno liczyłem do tego nie działa CD.
[#2] Re: Karta Turbo do CDTV

@Sventevith, post #1

Jest Savyna68k (8MB fast + 1.5SLOW). Nie spodziewałbym się, że powstanie coś specjalnie dla ACDTV, szybciej dla A500 i do wrzucenia w ACDTV. A jak potrzeba żeby CD działał z nowszym Kickstartem, to trzeba załatwić sobie nowszy Boot Rom.
Niestety ACDTV wbrew temu co piszesz, nie ma tak dużo na rynku, a w szczególności poza naszymi granicami. Także nikomu w sensie ekonomicznym nie będzie się opłacało robić turbo specjalnie dla CDTV.
[#3] Re: Karta Turbo do CDTV

@Sventevith, post #1

Do kupienia jest 030:

KLIK

Sam się zastanawiałem, ale mi przeszło...
[#4] Re: Karta Turbo do CDTV

@amigachelm, post #3

Wydaje mi się, że to 020.
[#5] Re: Karta Turbo do CDTV

@amigachelm, post #3

Matze z forum a1k.org testuje zaprojektowane przez siebie rozszerzenia pod kątem kompatybilności z CDTV. Poczytaj wątki tam.
[#6] Re: Karta Turbo do CDTV

@km-l, post #4

Ok, za szybko napisałem. Tak to 020.
[#7] Re: Karta Turbo do CDTV

@amigachelm, post #6

To "turbo" nie ma wlasnej pamieci, przyrost wydajnosci będzie rzędu... 10%
[#8] Re: Karta Turbo do CDTV

@alt_, post #7

Ale można uruchomić już stos USB, LightWave'a i emulator Maka OK
[#9] Re: Karta Turbo do CDTV

@_arti, post #8

Uruchomić tak, ale na 1MB Chipu ;)
[#10] Re: Karta Turbo do CDTV

@flops, post #2

Wiem, co jest dostępne i jedyną opcją jest obecnie rozszerzenie + 8 MB i Wicherek 14 może w przyszłości 28.

Ważne jest to aby obudowa się domykała, działał CD i RAM było min 32 MB i nie gryzło się HDD/CF oraz INDIE. Wiem, że jest drugi wątek o rozbudowanie CDTv ale ten miał na celu dyskusję o stworzeniu czegoś dedykowano d CDTV. Poszukam czegoś o teh karcie Matze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem