[#1] 1084S-P1 - traci kolory
Witam

Wyjąłem wczoraj monitor 1084S z szafy po mniej więcej roku nie używania i po odpaleniu zobaczyłem że obraz jest mocno źółty, w sęsie widać wszystko co ma być na ekranie ale zamiast białego koloru jest źółty. Dziś monitor pokazuje wszystko jak z opcją GREEN czyli wszystko na zielono. Co może być przyczyną ?
[#2] Re: 1084S-P1 - traci kolory

@zeter, post #1

Sprawdź kabel RGB.
Po composite video jest ok?
[#3] Re: 1084S-P1 - traci kolory

@Norbert, post #2

Ahhhh zapomniałem o takim rozwiązaniu ;) No i przez composite jest Super. Ufff, no dobra, szybka pocieszająca diagnoza ;) Dzięki.

p.s. a schemacik takiego kabla ktoś posiada ew jak się nazywa dokładnie ten kabel ?

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2016 14:54:25 przez zeter
[#4] Re: 1084S-P1 - traci kolory

@zeter, post #1

Często zimne luty dają takie objawy.
[#5] Re: 1084S-P1 - traci kolory

@zeter, post #1

zimne luty na gnieździe RGB monitora.
[#6] Re: 1084S-P1 - traci kolory

@alt_, post #5

dokładnie. chciałem napisać to co alt_
mam to samo i to nie jest kabel.
pytanie czy to się da łatwo naprawić?
[#7] Re: 1084S-P1 - traci kolory

@retronav, post #6

U mnie kabel, no przynajmniej tu widać ewidentnie że biały przewód się oberwał (gniazdo te do Amigi) Ma ktoś schemat takiego kabla?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem