[#1] Proteina montaż elementów
Witam, dostałem do polutowania proteine, czy ktoś z Was dysponuje schematem montażu elementów?
[#2] Re: Proteina montaż elementów

@kataklysm, post #1

Też będę składał parę sztuk dla siebie, schematu jeszcze nie widziałem. Większość elementów spokojnie dopasujesz ze zdjęć gotowych PROTEIN z ppa.pl co inni już zlutowali (rezystory z pasków kolorowych można odczytać) oraz gdzie jaki układ włożyć. Kondensatory też mają oznaczenia biegunowości. Schemat oczywiście się przyda. Masz pod ręką kompletny zestaw części do PROTEINY?
[#3] Re: Proteina montaż elementów

@Adinfo, post #2

BOM Protein jest tu link
[#4] Re: Proteina montaż elementów

@lukzer, post #3

Dołączę się z pytaniem, czy gdzieś jeszcze można kupić pcb do proteiny ?
[#5] Re: Proteina montaż elementów

@fotoman, post #4

Pewnie u Lukzera o ile jeszcze ma ;)
[#6] Re: Proteina montaż elementów

@Adinfo, post #2

Tak, mam komplet części, źródła też posiadam tylko nie mam oprogramowania żeby je otworzyć
[#7] Re: Proteina montaż elementów

@kataklysm, post #6

BOM jest w pliku tekstowym .. a płytek niestety już nie mam. .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem