Moja stacja dyskietek z escomowej A1200 przestała działać. Rozebrałem ją na części, wymontowałem silniczek krokowy, wyczyściłem głowice. Niestety po włożeniu jakiejkolwiek dyskietki w Workbenchu pojawia się DH0

??? , przy próbie sformatowania pojawia się komunikat, że nie można sformatować cylindra 0, X-copy przy sprawdzeniu dysku po obu stronach daje czerwone 2ki. Specjalnie zamówiłem grę Tanks Furry w wersji z dyskietką, bo pomyślałem, że może uda mi się ręcznie skalibrować stację na przykładzie tej dyskietki. Stąd kilka pytań:
1. Czy znalazłby się ktoś, kto ma taką stację dyskietek i wykonałby dla mnie fotografię jak to wszystko wygląda w środku? Miałbym jakiś punkt wyjścia.
2. Czy możliwe, że stacja dyskietek padła na dobre? Głowice są wyczyszczone, więc chyba metodą prób i błędów coś powinienem osiągnąć.
2. W xcopy formatuję dyskietkę na nieskalibrowanej stacji, czy w takim wypadku powinna się wyświetlić na workbnechu jako pusta, sprawna dyskietka? Pomijając kwestię odtwarzania dyskietek z dobrze skonfigurowanych stacji.