kategoria: Płyty główne
[#1] Klawiatura - Amiga 500
Witam.

Co może być przyczyną opóźnienia w działaniu klawiatury? (Amiga 500)

Przykładowo Pinball Dream jest przez to niegrywalny.
Widać to również na innych przykładach.

Z góry dziękuje za pomoc.
[#2] Re: Klawiatura - Amiga 500

@lukjan, post #1

Jaki masz monitor LCD, CRT?
[#3] Re: Klawiatura - Amiga 500

@BULI, post #2

Strzelam - pewnie jakiś TV LCD + chiński konwerter SCART-HDMI albo RCA-HDMI - miałem to samo, nie dało się w Pinballe grać, za duże opóźnienie.

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2017 19:26:08 przez R222
[#4] Re: Klawiatura - Amiga 500

@BULI, post #2

TV LCD (LG), podłączony przez RGB-SCART
[#5] Re: Klawiatura - Amiga 500

@R222, post #3

TV LCD (LG), podłączony przez RGB-SCART.

A z nieco innej, to na emulatorze Slam Tilt, też mi podobne "przykrości" sprawia, tyle że dodatkowo czasem w ogóle pomija naciśnięcie klawisza...
W tym przypadku mam klawiaturę podłączoną przez przelotkę (PS2-USB), ale poza tym nie mam opóźnień....
[#6] Re: Klawiatura - Amiga 500

@lukjan, post #4

Spróbuj powyłączać wszelkie upiększacze/ filtry obrazu może wystarczy na te lagi.
[#7] Re: Klawiatura - Amiga 500

@lukjan, post #5

Sprawdź czy w ustawieniach obrazu nie masz czegoś w rodzaju "game mode". Ale generalnie w nowszych telewizorach SCART (o ile w ogóle jest) to bieda straszna.
[#8] Re: Klawiatura - Amiga 500

@lukjan, post #5

Rety, jaki świat jest mały :D

Widzę, że Koledzy nakierowali już w podobnym kierunku, jak ja pół godziny temu w e-mail'u

Jutro z rana sprawdzę gdzie znalazłem takie ustawienie w LG, o którym pisałem...
[#9] Re: Klawiatura - Amiga 500

@tbone, post #8

U mnie jest: Oszczędzanie energii wyłączone, Super Energy Saving wyłączone, Tryb Obrazu: Gra, kontrast dynamiczny wyłączony, redukcja szumu wyłączona, cyfrowa redukcja zakłóceń wyłączona, poprawianie krawędzi wyłączone, filtr koloru wyłączony. Ale ja nie korzystam ze SCARTa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem