[#1] układ 74F139
Mam A500 z płytą "+" w wersji 8.1a. Na płycie niestety brak układu 74F139. Układy znalazłem w sieci. Pytanie do kolegów obeznanych w temacie - czy będzie to to pasować? Który lepiej wybrać? Ewentualnie może ma ktoś sprzedać właściwy...

link
link
[#2] Re: układ 74F139

@yoo_gas, post #1

Ja w kilku płytach 8a wlutowywalem wersję HCT z TI i działają bez zarzutu.
Pozdrawiam
Krzysztof
[#3] Re: układ 74F139

@yoo_gas, post #1

Może po prostu kup sobie 74F139.
[#4] Re: układ 74F139

@yoo_gas, post #1

I nie zapomnij rozlutowac dwóch jumperów, które są w miejscu tego u32. Na płycie masz 0,5MB czy 1?
Dodatkową pamięć chcesz dodać poprzez trapdoor czy będziesz robić " kanapkę" na płycie?
Pozdrawiam
Krzysztof
[#5] Re: układ 74F139

@Kilos, post #3

.. i tak też uczynię szeroki uśmiech Dzięki bardzoOK
[#6] Re: układ 74F139

@Krzysiek2, post #4

ok, racja pamiętam o jumperkach. Mam na płycie 512kb, a pamiątkę chciałem podłożyć pod klapkę. Myślę o 1MB, to mi w zasadzie wystarczy w A500 ...

W sumie to też trochę myślałem o tym żeby spróbować dołożyć na płytę brakujące 512 kb. Trochę się obawiam jednak moich "zdolności manualno / lutowniczych"
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem