[#1] Wtyczka zasilania
Jako, że wtyczka Din8 (taka jak do monitora dla Amstrad CPC plus), ma taki layout pinów na wyjściu jak wtyczka amigowa (nie licząć oczywiscie ze jest okrągla i ma o 3 wiecej piny niz potrzeba) przerobiłem ją sobie na amigową, podłączyłem pod zasilacz (ITE PW300, trójnapięciowy, 5V, 12V i -12V) i testowo wszystko działa. Oczywiscie kable wszystki na razie wiszą w powietrzu.
Co polecacie na wypełnienie wnętrza wtyczki zeby to trwałe było? Metalowe ekrany wyjąłem więc na razie wszystko lata w środku. W domu mam klej montażowy i kotwe chemiczną ale pewnie jest coś lepszego..
[#2] Re: Wtyczka zasilania

@michal_zukowski, post #1

Ja jestem wielkim fanem czegoś takiego
[#3] Re: Wtyczka zasilania

@fazior, post #2

Ja też to proponuję.
[#4] Re: Wtyczka zasilania

@misiek2, post #3

ja również siedzi, pije i chrupki Swego czasu zarobiłem tym ręcznie skleconą wtyczkę, przerabiając ATX-a z pinami wyjętymi z wtyki DIN na zasilacz Amigi
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem