[#1] Złącza portu rozszerzeń A1200
Być może Was to zaciekawi. Jak wspomniałem w wątku Vampira, postanowiłem się dowiedzieć ile faktycznie kosztuje zamówienie tych nieszczęsnych złącz karty turbo. Otóż istotnie sporo. Przy zamówieniu 100 sztuk, biorąc pod uwagę opłatę jednorazową za opracowanie projektu, cena jednego złącza to 145 złotych (bez ewentualnego VAT, cła i kosztów przesyłki z USA). Przy zamówieniu 500 sztuk cena spada do 70 złotych i to byłoby już jako tako do łyknięcia, jest tylko jeden problem. Trzeba zainwestować 35 tysięcy peelenów i tyle nie mam.

Niestety model zrzutki tu się chyba nie sprawdzi, bo po co komu złącza? Oczywiście można w miarę szybko zaprojektować z tym złączem na przykład 8 MB fast z zegarkiem, ale jakoś nie widzę rynku na 500 sztuk. Bardziej zaawansowany projekt rzecz jasna wymaga czasu...
[#2] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@Krashan, post #1

Wychodzi na to że rozmawialismy z ta sama osobą.
[#3] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@Krashan, post #1

A tych 500 sztuk nie możnaby podzielić pomiędzy różnymi twórcami rozszerzeń, globalnie, dla różnych zastosowań?
[#4] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@SokOK, post #3

Możnaby. Na razie mam taki plan, żeby – o ile mi się uda zorganizować finansowanie – sprzedać sporą część tych złącz z minimalną marżą. Nie ma sensu kisić ich w kartonie w piwnicy, bo chcę zarabiać na nowych projektach, nie na złączach.

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2017 08:55:02 przez Krashan
[#5] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@Krashan, post #4

chętnie kupił bym ze 2 :)
[#6] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@Krashan, post #4

Ja bym chętnie kupił sobie pamięć do mojej drugiej a1200.
[#7] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@Krashan, post #4

Tak czy inaczej będę działał w kierunku pozyskania tych złącz. Część z nich zaoferuję do odsprzedaży, a część posłuży do opracowania nowych produktów.
[#8] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@Krashan, post #7

Super, jestem ciekaw czy to rozrusza temat nowych rozszerzeń dla A1200.
[#9] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@Krashan, post #1

Deklaruję inwestycję na poziomie 5-8k PLN.
[#10] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@SokOK, post #8

Super, jestem ciekaw czy to rozrusza temat nowych rozszerzeń dla A1200.
Wszystko jest na dobrej drodze. Ze zrozumiałych względów nie cała dyskusja toczy się tu na forum, ale myślę, że niebawem pojawią się tu może nawet jakieś zdjęcia i nie chodzi mi o zdjęcia dyskutujących .
[#11] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@Krashan, post #10

Witam.
Wstępnie bym się pisał na 2-3 szt.
Można by popytać też na innych forach.
Pozdrawiam.

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2017 18:16:35 przez ted
[#12] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@ted, post #11

Witam, ja też bym reflektował na parę sztuk 3-5.
[#13] Re: Złącza portu rozszerzeń A1200

@mINA87, post #12

Tylko szkoda że Amig 1200 brak na rynku
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem