[#1] Amiga 600 - klawiatura
Generalnie wszystkie klawisze działają, ale naciśnięcie klawiszy -. [,#, / powoduje wyświetlenie całej linii znaków - tzn naciskam np / a na ekranie pojawia się bodajże bnm<>/ Jak to ogarnąć, żeby było jak powinno?
[#2] Re: Amiga 600 - klawiatura

@R222, post #1

Cześć. Na początek rozkręć klawiaturę i sprawdź czy coś nie robi zwarć na folii. Czasem są takie efekty po zalaniu klawiatury. Jeśli folia będzie czysta to może to być oznaka uszkodzenia dekodera klawiatury.
[#3] Re: Amiga 600 - klawiatura

@R222, post #1

Jak było wcześniej? Czy Twoja Amiga - klawiatura działała normalnie.
Zacznij od podniesienia plastikowego zatrzasku na płycie głównej klawiatury i delikatnego dociśnięcia folii do tego gniazda i ponownym włożeniu zacisku gniazda klawiatury. Jeżeli to nie pomoże to pozostaje rozkręcenie klawiatury i wyczyszczenia całości łącznie z folią - tylko ostrożnie aby nie uszkodzić folii - zginanie itp. Nie używać mocnych preparatów - najlepiej coś delikatnego jak chusteczki higieniczne i zwykła woda - potem dobrze osuszyć całość, można nawet suszarką.
[#4] Re: Amiga 600 - klawiatura

@Adinfo, post #3

Ciężko powiedzieć jak było, kupiłem ją z pół roku temu, wyczyściłem dokładnie i sobie tak leżała. Może nie zauważyłem nic wcześniej, bo odpalałem tam tylko dyskietki. No nic w takim razie w przyszły weekend rozbiorę to jeszcze raz (nienawidzę otwierać A600, te zaczepy nieszczęsne strasznie wnerwiają) najpierw sprawdzę taśmę, a potem cała folię. Dziękują Panowie za porady.
[#5] Re: Amiga 600 - klawiatura

@R222, post #4

Działa, taśma była krzywo dociśnięta w złączu...
[#6] Re: Amiga 600 - klawiatura

@R222, post #5

Następnym razem spr czy problem nie jest po Twojej stronieOK
[#7] Re: Amiga 600 - klawiatura

@polutuje, post #6

Tak, obiecuję zrobić 3 rundki na klęczkach wokół Amisi, żeby zmazać tą plamę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem