[#1] CDTV 2MB Chip Ram
Podłączyłem pamięć Elbox 2mb do CDTV tak jak w instrukcji ale po włączeniu wtyczki prądowej do gniazda zasilacza Amigi zegar na panelu przednim zlicza w kółko godziny .Po naciśnięciu przycisku power zliczenia ustają i zaczyna zliczać czas od godz 0:00 bateria podtrzymująca zegar naładowana.Miał któryś z kolegów podobny problem.
[#2] Re: CDTV 2MB Chip Ram

@marcinm, post #1

Czy przed podłączeniem akumulatora do zegara cdtv działała prawidłowo, tzn. czy komenda setclock zapisywala i czytała czas z zegara. Ewentualnue czy można było ustawić czas przez menu startowe?
[#3] Re: CDTV 2MB Chip Ram

@krystian77, post #2

Tak działała dobrze po włączeniu CDTV zegar 0:00 po nastawieniu pilotem właściwą godzinę gdy się zresetowało z klawiatury gdy startowało się z dyskietki Workbench pokazywała się godzina.
[#4] Re: CDTV 2MB Chip Ram

@marcinm, post #3

Sprawdź jakie masz napięci przy wyłączonej z prądu CDTV na niebieskim i czerwonym kabelku od rozszerzenia. Może coś nie tak z układem ładującym aku na rozszerzeniu.
[#5] Re: CDTV 2MB Chip Ram

@krystian77, post #4

Napięcie jest różne jak rozładowany akumulatorek to 0,8 v a jak w pełni naładowany 2,8 v.
[#6] Re: CDTV 2MB Chip Ram

@marcinm, post #5

Ja miałem problem z zegarem, ale u mnie powodem był brak komunikacji między zegarem a systemem - nie działał mi setclock. Może gdzieś zrobiłeś jakieś zwarcie przy lutowaniu kabelków skoro wcześniej działało.
[#7] Re: CDTV 2MB Chip Ram

@marcinm, post #1

Odłączałeś front od płyty głównej?
[#8] Re: CDTV 2MB Chip Ram

@kubaslonka, post #7

Odłączałem teraz nie zawsze dobrze styka .
[wyróżniony] [#9] Re: CDTV 2MB Chip Ram

@marcinm, post #8

I to przez to. Fatalne jest to połączenie. Ja musiałem odłączyć kabelki 3 może 4 razy i już nie wszystkie stykają... Prawdopodobnie zaleję styki cyną po zamontowaniu rozszerzenia, bo nie przewiduję innych ruchów na później.
[#10] Re: CDTV 2MB Chip Ram

@kubaslonka, post #9

Ciekawe kto pierwszy zdobędzie takie łącza jak opisał kolega Architect1200 w wątku CDTV o połączeniu płyty z wyświetlaczem.?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem